VIVA400-vrouw Maartje Nelissen: ‘Je werk mag niet belangrijker worden dan jijzelf’

maartje nelissen

Maartje Nelissen (29) runt food concepts & cateringbureau The Food Line-up. Samen met Lotte Wouters regelt ze catering voor bijvoorbeeld TedX en bedrijfsfeesten van Heineken. Zelfs langs de snelweg serveren de dames duurzame happen.

Tekst Katy Boer | Beeld Maaike van Haaster 

Meer dan werk                                                                            

“Ik ben bijna vier jaar aan het ondernemen, waarvan de eerste twee jaar best wel hun tol hebben geëist. Het is altijd werk-werk-werk, maar tegelijkertijd vond ik het zó gaaf. Nu het bedrijf groeit, we hebben inmiddels tien werknemers, is er een gezondere balans. Ik heb bijna altijd weekend en als het niet hoeft, werk ik ’s avonds niet. Dat betekent niet dat we niet ambitieus zijn of het niet druk genoeg hebben, maar het is zo belangrijk dat je werk niet belangrijker wordt dan jijzelf. Als je een fijn leven naast je werk hebt, kun je creatief blijven.” 

Voorbeeldfunctie

“Ik ben vaak onderweg naar klanten en eet daardoor regelmatig in de auto. Langs de weg is vooral voorverpakt eten te krijgen, dus ik maak m’n eten van tevoren klaar. Dat kan naar 
mijn idee anders. Daarom hebben we in juli bij acht tankstations langs
de A2 foodtrucks geplaatst, waar we gratis gezond eten uitdeelden. Twee dagen na de actie kregen we een 
belletje van de exploitant van alle Shell-stations: dat ze het heel goed vonden waar we mee bezig waren. We kijken nu samen of we volgend jaar een soortgelijke actie kunnen opzetten en wat we verder kunnen doen.”

Meer weten over Maartje? Lees de rubriek Workzone in VIVA 46, dat nu in de winkel ligt. Abonnee worden of een losse editie bestellen? Klik hieronder.

»Bestel VIVA online | Klik hier «