VIVA400-vrouwen Lauren en Kim van Life of Pie Amsterdam: ‘Als je jarig bent, wil je gewoon taart’

life-of-pie

Nadat Lauren de Vries (24, links) haar patisserie-opleiding in Londen afrondde en Kim Schilte (26, rechts) afstudeerde aan de Artemis Styling Academie, startten ze hun taartenbedrijf Life of Pie Amsterdam. Een jaar – en heel veel bestellingen – later draait hun geheime bakkerijtje in Amsterdam nog steeds overuren.

Tekst Katy Boer | Beeld Maaike van Haaster

Insta-vriendelijk

Lauren: “Het is handig dat onze producten instagrammable zijn, dus reclame hoeven we niet te maken. Ik denk dat we succesvol zijn door te weten wat hip is en daarop in te spelen. En we maken custom made-taarten, dat doen veel bakkerijen niet bij zulke kleine aantallen.”

Dan wil je gewoon taart

Kim: “Veel mensen zijn bezig met een gezonde levensstijl, drinken sap en eten zaden. Maar als je jarig bent wil niemand een geknede dadel, dan wil je gewoon taart. En een stukje taart op z’n tijd moet gewoon kunnen.”

Wat een eer

Lauren: “We vinden het niet erg dat andere bakkerijen ons nadoen, maar zien het als een eer dat ze inspiratie halen uit wat wij maken. Met z’n allen kom je een stuk verder dan dat je in je eentje op een eiland blijft zitten. En daarnaast: het geeft ons ook de uitdaging het nog beter te doen.”

Meer weten over het werk van Lauren en Kim? Check de rubriek ‘Workzone’ in VIVA 51/52. Het blad ligt vanaf woensdag in de winkel of kan je hieronder online bestellen.

»Bestel VIVA online | Klik hier «