VIVA400: And the winners are…

Hartje Amsterdam: in The College Hotel was het vanavond superspannend. Nadat het recordaantal van bijna 39.000 stemmen was geteld en de jury zich over de finalisten had gebogen, was het tijd de winnaars van onze inmiddels felbegeerde awards bekend te maken. Niet gek dus dat zo veel genomineerde, inspirerende vrouwen dit jaar bij elkaar kwamen om het glas te heffen. Al kwam iedereen natuurlijk ook een beetje voor Beau van Erven Dorens, die de avond presenteerde.

Licht uit, spot aan, dit zijn de winnaars van VIVA400 editie 2014:

IN DE CATEGORIE AANSTORMEND TALENT:

Fenneke Dam en Astrid Nijssen hebben dit jaar de stichting Vivendi opgezet. Door middel van voorstellingen, documentaires en films willen ze op maatschappelijk en cultureel niveau een bijdrage leveren aan het leven van kwetsbare groepen in de samenleving, zoals mensen met dementie.

IN DE CATEGORIE BUSINESS:

Sofie Rockland is eigenaar van het luxe, erotische lifestylemerk 210th. Haar collectie bestaat uit uitdagende cadeauboxen (met erotische accessoires en verleidelijke opdrachten) en een chique lijn lichaamsverzorgingsproducten. Vernieuwend: Sofie gaat met haar spannende cadeauboxen samenwerkingen aan met hotels.

IN DE CATEGORIE CREATIEF:

Lieke Poppelaars heeft als decoratieschilder haar creatieve stempel gedrukt op beroemde Efteling-attracties. Haar talent wordt ook internationaal opgepikt. Zo werkt ze nu onder meer aan de Zeven Dwergen voor Disneyland Shanghai.

IN DE CATEGORIE ECO:

Rebecca Wiering en Jennifer Breaton zetten in de Oosterschelde de eerste commerciële zeewierboerderij van Nederland op: Zeewaar. Als het aan de boerinnen ligt, staat er over een paar jaar standaard zeewier op het menu: goed voor de gezondheid en het milieu.

IN DE CATEGORIE KNAPPE KOPPEN:

Anne Leferink is in juli gepromoveerd aan de Universiteit Twente met een bijzondere ontdekking: een nieuwe methode om bot- en kraakbeenweefsel te creëren. Met deze methode kunnen patiënten met artrose of osteoporose in de toekomst behandeld worden met injecties in plaats van operaties.

IN DE CATEGORIE MODE:

Mei Ling Tan en Jantien Herfst zijn de oprichters en eigenaars van House of Einstein. Een snelgroeiende startup die boxen met handgeselecteerde outfits aanbiedt. Ze richten zich op de drukbezette man die het belangrijk vindt om er goed uit te zien, maar geen tijd en/of zin heeft om te winkelen. Ze groeiden in twee jaar naar meer dan duizend klanten en tonnen omzet.

IN DE CATEGORIE ONLINE:

Aranka van der Voorden en Christel van der Nol zetten in maart de online community #FITGIRLCODE op voor actieve en fitte meiden die gezond willen eten en leven. Binnen een paar maanden hadden ze al 75.000 bezoekers per maand. En ze gaan vérder waar online ophoudt, want ook in het offline leven willen de meiden hun #FITGIRLCODE uitstralen: met maandelijkse events en een eigen kledinglabel.

IN DE CATEGORIE STOER:

Larissa Klaassen is student informatica. Omdat ze vrijwel blind is, kon ze een aantal studievakken niet volgen vanwege de ontoegankelijke wiskundige tekens. Na lang onderzoek ontwikkelde ze een methodiek om deze symbolen toegankelijk te maken voor blinden. De tekens werden meteen internationaal opgenomen in het brailleschrift.

Winnaar Renault Twingo

Door te stemmen maakte je kans om een jaar lang in een Renault Twingo te rijden. Bregje Kool is de gelukkige geworden!

Terugkijken?

Het hele event kun je terugkijken op viva.nl/viva400live. De compilatie van het VIVA400-event is 23 november om 00.00 uur te zien op NET5.

Meer VIVA400? Word fan op facebook.com/vivawerk en lees de andere VIVA400 berichten op de VIVA400 pagina op VIVA.nl.

Winnaressen-VIVA400-2014
Beeld: Julie Blik