VIVA400: And the winners van 2013 are…

Hartje Amsterdam: in The College Hotel was het dinsdagavond nagelbijten geblazen. Heel veel genomineerde, succesvolle vrouwen kwamen bij elkaar voor een prachtige avond én om te horen wie de VIVA400-award in de wacht zou slepen. Zarayda Groenhart presenteerde de avond.

Nadat de 12.000 (!) stemmen waren geteld. Was het dit jaar voor het eerst aan een heuse jury om in elke categorie de winnaar te kiezen. Kritisch werd elk concept bekeken, gewicht en gewogen. Net zo lang tot het laatste oordeel was geveld…

Licht uit, spot aan, dit zijn de winnaars:

Aanstormend talent – Lisanne Buik en Emma Veerhuis
Van junior chef tot meester chef: deze twee passievolle, jonge ondernemers maken lekker eten toegankelijk voor iedereen. De jury was het unaniem eens: VanChefs past goed bij de tijdsgeest is duurzaam en vernieuwend en is gewoon een fantastisch idee!

Online – Charlotte Meindersma
Omdat ondernemen leuk moet zijn, is Charlotte een jurist die klare taal spreekt en ondernemers begrijpt. Haar doel? Wet-en regelgeving voor iedereen begrijpelijk maken. De jury sprak ook klare taal: “Alle vrouwen in de zaal hebben iets aan jouw vakmanschap in een nieuw jasje, jij verdient de VIVA400-Award!”

Business – Jacqueline Vizée
“Een entrepreneur met visie die iets verandert in de dancewereld. Ze heeft bakken potentie om het de komende jaren te maken” Vind je dat terug in je juryrapport dan zit het wel goed met die VIVA-Award. Jacqueline organiseert grote events tot ver over de grenzen van ons landje.

Viva400_winnaar3

Creatief – Myrthe van der Meer
Het oordeel van de jury: “Myrthe is dapper en durft zich kwetsbaar op te stellen, een echte VIVA-vrouw.” Myrthe schreef een roman over haar burn-out en opname op een psychiatrische afdeling. Paaz werd een bestseller en wordt binnenkort een tv-serie.

Mode – Lara de Graaf
Lara gaat tegen de wind in en is een jonge meid met lef. Dit alles zorgde ervoor dat ze de VIVA-Award in de wacht sleepte. Met haar eigen label Ydence bestormt ze de beste brandstores in de grootste steden!

Knappe Koppen – Anne-Marie de Brouwer
Barstend van de energie komt Anne-Marie op voor vrouwenrechten. Want: verbeter de rechten van vrouwen en je verbetert de gezondheid van de mensheid. Ze is al een van de jongste ridders in de Orde van Oranje Nassau en mocht nu naast een lintje ook de VIVA-Award ophalen!

Stoer – Faiza Oulahsen
Dé Jeanne d’Arc van 2013, een strijder: Greenpeace-activiste Faiza was erbij daar in Rusland. Terwijl iedereen zich druk maakt om de crisis maakt zij haar handel vuil aan het milieu. Deze vrouw verdient een hart onder de riem en zeker een VIVA-Award!

Helaas kon Faiza niet aanwezig zijn, omdat zij nog in Rusland zit. Maar via een Skype verbinding hebben we toch even met haar kunnen praten.

Eco – Lisanne van Zwol en Jente de Vries
Stop de voedselverspilling! Vijf tot tien procent van de groenten wordt vanwege hun ‘looks’ verspild. Daar wilden Lisanne en Jente een stokje voor steken. De jury vond een award zeker geen verspilling want: “Deze stoere vrouwen passen helemaal bij VIVA: al ben je een gekke groente je bent goed zoals je bent!”

Winnaar Renault Clio
Door te stemmen maakte je kans om een jaar lang in een Renault Clio te rijden. Ester Roelofsma is de gelukkige geworden!

Viva400_Winnaar
Op onze VIVA Facebookpagina kun je alle foto’s van het VIVA400 event bekijken.

Beeld: Shot by Jules en Jullie Blik