Viva’s Echte Mannen Keurmerk: John Williams

John Williams, de goedlachse RTL-presentator die zijn leven wijdt aan het bijeenbrengen van mensen en het oplossen van ruzies. Verdient hij het mannenkeurmerk?

Voor zij die nog niet weten wat het Viva Mannen Keurmerk is, dan staat er bij de kandidaat van vorige week, Dries Roelvink, een schitterende uitleg. Om je geheugen op te frissen.

Dries was natuurlijk niet echt een Viva-man. We houden heus wel van een beetje polderglamour, en een zonnebankje op zijn tijd, maar Dries maakt het wel heel erg bont. Tel daarbij op zijn mediageilheid, en je weet dat Dries ons keurmerk niet verdient.

Dan nu John Williams
John Williams. Waar kennen wij hem van? Begonnen als snode rakker die ons bij Call TV probeerde over te halen om mee te doen aan dubieuze belspelletjes ‘want er belt toch niemand en waarschijnlijk ben je de enige die kijkt dus bel nou maar’.

Maar John groeide door, en is inmiddels één van de vaste RTL4-gezichten. Hij blinkt vooral uit in Klus-, Hobby- en Ruzieprogramma’s. En dan het liefst een combinatie van deze drie elementen. Wij leggen John alvast langs onze meetlat:

++
Het is nog altijd een grof schandaal dat John Williams de danscompetitie ‘Let’s Dance’ niet heeft gewonnen. Met zijn uitvoering van Beyonce’s ‘Single Ladies’ danste hij zich regelrecht ons hart in. Nog nooit een man zo sexy zien dansen in een panty en op hakken. En dan verliezen van Inge de Bruin! Be-lach-e-lijk! Wij kunnen ons er nog kwaad om maken.

+
John Williams heeft al vijftien jaar een relatie. Vijftien jaar! Dat is toch min of meer een eeuwigheid, in showbizzland. Nu weten wij natuurlijk niet of hij in die vijftien jaar misschien wel eens een scheef schaatsje gereden heeft, maar die vijftien jaar vinden wij al een plusje waard.

+/-
John acteert ook, zo nu en dan. Bijvoorbeeld in de politieserie ‘Blauw Blauw’. Maar aangezien niemand zich dat meer kan herinneren, zal het ook wel niet zo goed zijn geweest.


Lieve John, we snappen heus wel dat die programma’s van het kaliber ‘mijn man heeft een hobby en bonje met de buren en hij klust ook nog eens beroerd’ goed scoren, maar wordt het niet eens tijd voor iets anders? Iets met een glitterende showtrap, een showballet en leuke liedjes en dansjes? Wat gaap, nog één keer een programma met een huilende echtgenote en een begripvol knikkende Natascha Froger, en we gooien onszelf demonstratief in de cementmolen.

– –
Belspelletjes. John, wat dacht je zelf? Zelden zo’n geld uit de zak kloppende dagbesteding gezien. Wat heb je ons jarenlang voorgelogen, John. Met je ‘er belt niemand!’ en ‘niemand weet dit antwoord!’ Iedereen wist het antwoord. Maar niemand werd erdoor gelaten door die smakeloze belcomputer. Foei, John! Foei dat je ooit mee hebt gedaan aan deze geldklopperij!

Nou, kom maar met je stem!
Het woord is aan jullie, vrouwen! Verdient John het Viva Echte Mannen Keurmerk? Kom maar door met jullie comments!

© foto: still uit filmpje