Tijdens een vliegtuigongeluk zouden dit de veiligste stoelen zijn

Etiquetteregels vliegtuig

Hoewel de kans op overleving bij een vliegtuigongeluk altijd afhangt van het soort ongeluk, zijn er wel stoelen die statistisch gezien het meest veilig zijn.

Bij het ene soort ongeluk kan je beter voorin zitten, terwijl je bij een ander beter een stoel achterin het vliegtuig had kunnen bemachtigen. Maar als je de statistieken bekijkt, zijn er een aantal plekken waar je het meeste kans hebt om te overleven. Uit onderzoek van het wetenschappelijke tijdschrift Popular Mechanics, dat alle vliegtuigrampen in de VS tussen 1971 en 2007 onderzocht, blijkt dat je het best achterin kunt zitten.

 

Zoals je op bovenstaande foto ziet is er als je achterin zit maar liefst 69 procent overlevingskans. In het midden is dit iets lager met 56 procent, en voorin – waar meestal de business class en/of first class zich bevindt – is de overlevingskans 49 procent.

Time voerde een soortgelijk onderzoek uit. Het tijdschrift concludeert dat de middelste stoelen achterin het toestel het veiligst zijn. Op die plek zou het sterftecijfer bij vliegtuigrampen slechts 28 procent zijn. 44 procent van de passagiers overlijdt wanneer ze aan het gangpad in het midden van het vliegtuig zitten.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron LINDAnieuws | Beeld iStock