De voegen in je badkamer: zo krijg je die krengen wél schoon

voegen badkamer schoonmaken

Ooit waren ze wit, maar inmiddels beginnen de voegen in je badkamer toch een ietwat gelige kleur aan te nemen. Ondanks dat je ze regelmatig te lijf gaat met een harde borstel. Met deze tips krijg je de voegen in je badkamer weer lekker schoon.

Stof, zeepresten, huidvet en kalkresten kunnen ervoor zorgen dat de voegen in je badkamer minder schoon zijn dan dat je zou willen. Maar gelukkig is er een (niet al te moeilijke) oplossing om die randen tussen de tegels wél schoon te krijgen. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een oude tandenborstel en chloor. Breng met de tandenborstel het chloor aan op de voegen en laat ongeveer 15 tot 30 minuten intrekken. Spoel de voegen daarna goed schoon met water en ze zijn schoner dan schoon! Toch nog wat vieze resten? Pak de tandenborstel en je boent het er zo vanaf.

De VIVA-forummers geven tips over het schoonmaken van de voegen in je badkamer:

  • Mamsky: “Ik ben dol op HG schimmel-, vocht- en weerplekkenreiniger. Erop sprayen, laten intrekken en afspoelen. Het spul is wel heftig, dus pas op voor kleding en ventileer heel goed, anders val je echt om.”
  • Schouderklopje: “Ik kwam in een huis te wonen met een schitterende groen-met-bruine-jaren ’70-badkamer. Je kunt je wel voorstellen hoe die voegen er dertig jaar na dato uitzagen. Van mijn schoonmoeder leende ik een stoomapparaat (een soort hogedrukspuit met heet water) en daarmee heb ik alle voegen bijna weer zo goed als nieuw gekregen. Je zag het vuil er gewoon vanaf schieten.”
  • Tamararara: “Antikal gecombineerd met een tandenborstel. Na afloop heb je een lege fles en haveloze tandenborstel, maar wel stralend witte voegjes!”
  • Kat75: “Power Cleaner van Lidl (knalroze verpakking, kan niet missen). Voegen nat maken, opspuiten, een paar minuten laten intrekken, met een oude afwasborstel over de voegen gaan, afspoelen…tadaaaaaa! Met weinig moeite superschoon.”

Heb jij ook een goeie tip? Laat hem hieronder weten of in het topic op het VIVA-forum!


Deze kleuter dacht zijn ouders een handje te helpen met het schoonmaken van de badkamer en trok een hele fles badschuim open.

Beeld: iStock