Voor deze gerechten betaal je te veel in restaurants

betalen restaurants

Dat je in een restaurant meer betaalt voor je gerecht dan wanneer je het thuis zelf maakt, is logisch. Het wordt immers voor je klaargemaakt, aan je voorgeschoteld en je eet het op in een leuk tentje. Sommige gerechten blijken echter behoorlijk overpriced te zijn.

Pizza

Budgettechnisch kan je beter zelf een pizza maken dan dat je dit door een kok laat doen. Je betaalt dan maar liefst 525 procent meer dan de kostprijs. Wow.

Cheeseburger

Tja, een burger met kaas vinden we nu eenmaal een stuk lekkerder dan zonder. Maar vaak wordt er zo € 1,50 of € 2 boven op een cheeseburger gegooid, terwijl het enige extra ingrediënt dat plakje kaas is en dit het restaurant slechts zo’n dertig cent kost.

Omelet

Je kater wegwerken in een cafeetje of lekker stevig lunchen met een omelet met kaas? Voor je portemonnee kan je beter zelf wat eieren in de pan gooien. Uit onderzoek blijkt namelijk dat je hier maar liefst 471 procent meer voor betaalt. Say what?!

Snacks

Kiphapjes, mozzarella sticks, kaastengels, bitterballen… Restaurants en cafés betalen slechts zo’n 25 procent van de prijs die jij hiervoor betaalt. Dat zijn nog eens dure calorieën.

Drankjes

Alcohol drinken bij een horecagelegenheid is over het algemeen prijzig. Maar vergeet vooral de frisdrank en warme dranken zoals thee en koffie niet. Vaak betaalt het restaurant hier zo’n 25 cent voor, de rest is winst.

Lees ook:

Rolled ice cream: de ijstrend die je deze zomer moét proberen
Unicorn noodles: (bijna) te mooi om op te eten

Bron PlateIQ, Cheatsheet | Beeld iStock