Stel je vraag aan de vrouwen van Defensie

Wereldwijd werken aan vrede en veiligheid: dat is de dagelijkse missie van Defensie. En daar werken niet alleen stoere mannen. Ook vrouwen staan er hun mannetje, zoals Jade, Heike, Suzanne en Inge. Maar wat doen zij daar eigenlijk? Zijn ze verplicht om op uitzending te gaan? En hoe is de verhouding met mannelijke collega’s? Vraag het ze zelf!

Ga hier direct naar het topic op het VIVA-forum.

Jade

Jade (36) werkt als Hoofd Stafbureau van squadron 298, het squadron van de Chinook-helikopters van de Luchtmacht. Ze ging op uitzending naar Macedonië en Irak, en deed mee aan oefeningen in Duitsland en Polen. Als cabin-attendant vloog ze mee met evacuatievluchten, vluchten naar missiegebieden en vluchten om hulpgoederen in het rampgebied te krijgen na de Tsunami in Thailand.

 

 

 

Heike

Heike (22) is nu twee jaar werkzaam bij de Marine in de Logistieke Dienst. Op dit moment heeft Heike een walplaatsing, maar daarvoor was ze geplaatst op een mijnenjager, waarmee ze veel oefeningen draaide. Ze heeft nog geen echte missie gevaren.

 

 

 

Suzanne3

Suzanne (39) is luitenant ter zee der 1e klasse bij de Marine. Ze is op uitzending geweest naar Afghanistan en nam deel aan een anti-piraterij missie voor de kust van Somalië. Door haar werk kwam ze ook in Noorwegen, Pakistan en Canada terecht.

 

 

 

 

Inge

Inge (26) werkt als chauffeur bij de Landmacht. Ze ging in 2010 een half jaar op uitzending naar Afghanistan en deed mee aan verschillende oefeningen voor de Nuclear Security Summit (NSS).

 

 

 

 

 

In samenwerking met Defensie zitten deze dames zitten tot en met 10 juni voor je klaar op het VIVA-forum om al je vragen te beantwoorden en om elk vooroordeel waarmee zij te maken krijgen, te bespreken.

Klik hier om naar het topic op het VIVA-forum te gaan om je vraag te stellen aan deze vrouwen met een missie.