Vrouwen in de top? Aandeelhouders moeten dat niet

Vrouwen in de top aandeelhouders

Zijn we zo bezig met het verkrijgen van een vrouwenquotum om meer vrouwen in de top te krijgen, blijkt dat bedrijven met vrouwen in de top worden afgestraft. En wel door hun aandeelhouders.

Een Amerikaans onderzoek bestudeerde van 1998 tot 2011 beursgenoteerde bedrijven. Zodra er een vrouw in de top werd gezet, daalde de waarde van het bedrijf met ruim 2 procent binnen twee jaar. Die uitkomst publiceren de onderzoekers in Women Don’t Mean Business? Gender Penalty in Board Composition.

Lees ook:
Het is erdoor: Kamer steunt bindend vrouwenquotum

‘Enge’ wezens, die vrouwen

Het had (uiteraard) niets te maken met de prestaties of kundigheid van de betrokken vrouw. Waar het wel mee te maken had is waarschijnlijk de perceptie. Want zodra een bedrijf aankondigde een socialer beleid te gaan voeren, én een vrouw aan het roer zette, waren de rapen gaar. De waarde van zo’n bedrijf sprintte dan met 6 procent naar beneden. Als men eenmaal twee jaar aan het idee gewend was, verdween de waardedaling.

Lees ook: Waarom een wettelijk vrouwenquotum volgens deze topvrouw juist averechts werkt

Bron: Nu.nl | Beeld: iStock

Banner

Marjolein woont in de stad (Amsterdam) maar hunkert naar de natuur. En als ze een tijdje door de duinen heeft gestruind, verlangt ze weer naar de stad met z'n knallende energie. Ze vindt de menselijke psyche rete-interessant en schrijft daarom graag op Viva over waarom we de dingen doen die we doen, waar we naar verlangen en hoe die grijze massa van ons werkt. Want eigenlijk zijn we maar gekke (en daarom interessante!) wezens.