Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Geen resultaten gevonden Misschien heb je de verkeerde zoekterm gebruikt.

Zoekfilters:

Primeur: de vrouwelijke coureurs van de W Series maken dit jaar deel uit van de Formule 1

formule 1 vrouwen

De mannelijke Formule 1-wereld is dit jaar een stukje minder mannelijk. In 2020 voegen de vrouwelijke coureurs van de W Series zich hier voor het eerst aan toe.

W Races

De W Series is een autosportkampioenschap in het formuleracing waar alleen vrouwen aan mee mogen doen, met als doel om de deelname van vrouwen aan de autosport te stimuleren. In 2019 vond het eerste seizoen van de W Series plaats. Er werden toen zes races gehouden.

Dit jaar wordt het seizoen uitgebreid naar acht races. De laatste twee races in de Verenigde Staten en Mexico zullen samenvallen met de Formule 1-weekenden. Dat is een primeur voor de dames van de W Series. ‘We zijn dolgelukkig dat we al in ons tweede seizoen welkom zijn bij de Formule 1,’ zegt Catherine Bond Muir, CEO van de W Series.

Zilver voor Nederland

In het eerste seizoen van de W Series werd de Britse Jamie Chadwick kampioen. De Nederlandse coureur Beitske Visser eindigde op op de tweede plaats. Beiden zullen ook dit jaar deelnemen aan het kampioenschap.

Catherine Bond Muir kijkt zeer tevreden terug op het eerste seizoen. ‘De interesse en het enthousiasme onder fans en media waren enorm. Dat zal alleen maar toenemen nu we twee races in een Formule 1-weekend krijgen.’

Planning

De planning voor de dames in de W Series ziet er als volgt uit:

  • 30 mei: Sint-Petersburg, Rusland
  • 13 juni: Anderstrop, Zweden
  • 27 juni: Monza, Italië
  • 11 juli: Norisriong, Duitsland
  • 23 augustus: Brands Hatch, Groot-Brittannië
  • 5 september: Assen
  • 24 oktober: Austin, Verenigde Staten
  • 31 oktober, Mexico-Stad, Mexico

Bron: NU.nl
Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.