Waarom freelancen net daten is

Freelancen is net daten: je checkt de godganse dag je telefoon, je wilt niet te eager overkomen, mensen benijden je om je vrijheid of zijn juist blij dat zij die onzekerheid niet hebben.

1. Antwoord
Je ontleedt elke e-mail die je ontvangt tot op het bot. Je vraagt je continue af: moet ik nu meteen antwoorden of lijk ik dan desperate? Beter pas over twee dagen? Of kom ik dan niet geïnteresseerd genoeg over?

2. Afwijzing
Na net even teveel afwijzingen vraag je je af of het aan jou ligt. Hoe bedoel je ik pas niet helemaal in het profiel? We hadden een fantastisch gesprek, je vond mijn ideeën geweldig!

3. Check
Je checkt elke 10 seconden je mail of telefoon. Antwoord nu!

4. Vast
Mensen met een vaste baan zijn jaloers op je: ik wilde dat ik die vrijheid had, dat ik mijn eigen uren kon indelen, de dingen zelf kon bepalen…

5. Los
Mensen met een vaste baan benijden je niet: ik ben zo blij dat ik niet in die onzekerheid zit, niet altijd maar hoef te zoeken naar werk, dat ik wel precies weet wat ik deze maand verdien…

6. Blij
Je bent als een kind zo blij en dankbaar als iemand zo attent is dezelfde dag nog contact met je op te nemen. Hij belde me terug!

7. Opties
Je blijft hangen in een onbevredigende relatie met een slecht betalende klant omdat je nu eenmaal geen andere opties hebt op dit moment.

8. Partner
Op een dag vind je ineens de beste werkrelatie ever. Inspirerend, goed betaald, betrouwbaar. Zomaar, toen je net even níet naar klussen aan het zoeken was.

Bron: Contently
Beeld kasto / 123RF Stockfoto

 

Kun je wel wat inspiratie gebruiken om het beste uit jezelf en je werk te halen? Op Facebook.com/VIVAwerk geven Nederlandse succesvrouwen je dagelijks een portie inspiratie, de beste tips en trics, do’s en don’ts op werkgebied om je te helpen op jouw weg naar succes.