Waarom het helemaal niet erg is als je moet werken met kerst

kerst

Is er dit jaar weinig kerst voor jou bij, omdat je tijdens de feestdagen staat ingeroosterd of acte de présence moet geven op kantoor? Helemaal niet erg! Omdat jij moet werken, hoef je namelijk niet..

… ’s ochtends op een doordeweekse dag ellebogend door de supermarkt te tijgeren op zoek naar het laatste pakje kokosolie of platte peterselie.

… hele middagen in de keuken te spenderen om je uit te sloven op een indrukwekkende soufflé, gigantische ijstaart of een ander kerstwaardig gerecht.

… terwijl het vriest/regent/hagelt de winkelstraten af te struinen op zoek naar de laatste kerstcadeautjes om uiteindelijk onnodige prullen te kopen.

… in de berging het verstofte gourmetstel op te snorren, dat natuurlijk helemaal onderop en achteraan ligt, omdat je ‘m een jaar niet hebt gebruikt.

… je druk te maken over het moordende kerstschema om alle (schoon- en stief)familie te kunnen zien. Jij gaat namelijk nergens naartoe, behalve naar je werk.

… jezelf in een paillettenjurk en glitterpanty te hijsen.

… je bij alle (schoon- en stief)familie vreselijk vol te eten, omdat die lieverds uren op al dat lekkers hebben staan zwoegen waardoor je het niet kunt afslaan.

… familie die je alleen met kerst ziet begroeten met drie awkward zoenen en vervolgens moeten luisteren naar hun compleet oninteressante verhalen.

… een enthousiaste reactie te faken als je een vreselijk cadeautje krijgt.

Weet jij nog andere voordelen die je cadeau krijgt als je tijdens kerst moet werken? Deel ze met ons!

Beeld: dailyfinance.com