Waarom je het beeldscherm van je iPhone in zwart-wit zou moeten zetten

We willen niet eens weten hoe vaak we afgeleid worden door onze telefoon (en hoelang we er vervolgens mee in de weer zijn), maar dat het zo is, moge duidelijk zijn. Er blijkt echter een simpele manier te zijn waardoor je iPhone een stuk minder aantrekkelijk wordt.

Door je display in te stellen op een zwart-witscherm in plaats van kleur, zou je telefoon een stuk minder verslavend zijn. Het normaal rode notificatiecijfertje is opeens veel minder dwingend, en meldingen in grijskleuren nodigen toch minder uit om naar rechts te swipen om zo je toestel te ontgrendelen. Ook wanneer je je telefoon hebt ontgrendeld, blijf je minder lang hangen; Instagram en Snapchat zijn namelijk lang zo leuk niet zonder kleur. Misschien niet zo gezellig om altijd door een kleurloze Instagramfeed te scrollen, maar wellicht wel handig als je je moet focussen op je werk of andere zaken.

Zo doe je het

Overtuigd? In slechts zes stappen geef je je iPhone een zwart-witscherm. Ga naar de Instellingen-app en kies de optie ‘Algemeen’. Vervolgens klik je op ‘Toegankelijkheid’, dan ‘Aangepaste weergave’ en dan klik je op ‘Kleurfilters’. Zet daar de schakelaar op groen en klik op ‘Grijstinten’. Klaar is Kees.

Het instellen van een zwart-witscherm op een Androidtelefoon is helaas niet mogelijk.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Bron iphoned.nl | Beeld iStock