Waarom je iPhone uitvalt terwijl ie niet leeg is (en hoe je het fikst)

iphone valt uit batterij

Een lege telefoon is sowieso al rete-irritant, laat staan wanneer hij aangeeft dat ie nog 25 procent batterij heeft en dán uitvalt. Halleluja: er blijkt een oplossing voor dit frustrerende probleem.

Er wordt weleens gesuggereerd dat je iPhone je binnen een bepaalde tijd in de steek laat, zodat je eerder een nieuwe aanschaft. Daar blijkt niets van waar. De oorzaak ligt bij de apps die je op je telefoon hebt staan; die zuigen ‘m namelijk leeg.

Boosdoener

Als je naar ‘Instellingen’ gaat, en vervolgens op ‘Batterij’ klikt, kan je zien welke apps het meest van je batterij vreten. Grote kans dat de Facebook-app bovenaan staat, deze updatet zichzelf namelijk constant. Het beste zou zijn om de app te verwijderen en Facebook voortaan in je browser te gebruiken, maar handig is anders. Gelukkig is er ook een andere manier!

To do

Om te zorgen dat je telefoon niet meer uitvalt terwijl ie nog genoeg batterij zou moeten hebben, moet je je smartphone volledig leeg laten lopen. Daarna laad je ‘m – uitgeschakeld – op tot honderd procent. Vervolgens klik je tegelijkertijd  op de vergrendel- en homeknop om je iPhone te resetten. Zodra je telefoon weer aanstaat, hoort je iPhone weer aan te geven hoeveel procent batterij je daadwerkelijk hebt.

Lees ook: 

Mobiele eenheid: zo maak je je smartphone sneller (én gaat je batterij langer mee)

Beeld Getty Images | Bron The lad bible