Waarom je van sommige Netflixseries maar één nieuwe aflevering per week kan bekijken

Heb je net een toffe nieuwe serie ontdekt, blijkt er maar één nieuwe aflevering per week op Netflix te verschijnen. Daar gáát je bingewatch-sessie. Volgens Netflix is de wekelijkse aflevering echter pure bonus. Uh, hoe dan?

In 2013 maakte Netflix ons gelukkig door ook naar Nederland te komen. Vaak liep de dienst toen nog een seizoen achter met de uitzendingen in de Verenigde Staten, waardoor wij de meeste series een stuk later konden zien dan de Amerikanen. Sinds 2016 is Netflix wereldwijd vertegenwoordigd en worden er steeds meer rechten in één keer aangekocht. Daarnaast worden er steeds betere deals gesloten met onder andere The CW. Door die deals kan Netflix series (bijna) gelijk laten lopen aan de uitzendingen in Amerika, wat natuurlijk fijn is omdat we dan een stuk eerder van de series kunnen genieten. Maar ja, dan wel met (slechts) een aflevering per week.

Geduld, geduld…

Hoe het dan kan dat we soms twee weken moeten wachten – zoals onlangs bij ‘Riverdale’ – voordat er weer een nieuwe aflevering online staat? Netflix is volledig afhankelijk van de uitzendschema’s in de VS. Bij speciale gelegenheden wordt een serie stilgelegd. Er is altijd een break rond de kerstdagen en Pasen, maar ook tijdens de Super Bowl of op Independence Day.

Bingen maar

No worries: het is nu niet zo dat we van alle series maar een aflevering per week kunnen verwachten. Van de Netflix Original Series worden alle afleveringen van een seizoen altijd in een keer gebracht. Series zoals ‘House of cards’, ‘Orange is the new black’, ‘Narcos’, ’13 reasons why’, ‘Stranger things’, ‘The crown’ en de Marvel-series kan je dus gewoon lekker bingen.

Bron Netflix Nederland | Beeld Pinterest