Was het jou ooit opgevallen? De meeste Disney-figuren hebben geen nagels

Als echte Disney-fan kun je alle films bijna dromen. Maar toch is er iets wat je waarschijnlijk nog nooit is opgevallen.

Misschien kwam het omdat we te afgeleid waren door alle liedjes of heb je er gewoon nooit op gelet. De meeste karakters in Disney-films hebben namelijk geen nagels. Say what?! De enige figuren die wel nagels hebben zijn de Geest uit Aladdin en Malafide uit Doornroosje. Ook zijn nagels in sommige scènes wel te zien, zoals bij de boze stiefmoeder in Assepoester, Gaston in Belle en het Beest en Jasmine van Aladdin.

Kostenbesparend

Waarom ze dit gedaan hebben? Een van de redenen hiervoor zou wel eens de tijd en de kosten kunnen zijn van het toevoegen van nagels aan elke scène. Disney heeft al eens onthuld dat dit de reden is waarom Mickey Mouse maar vier vingers heeft. De reden: ‘Artistiek zijn vijf vingers teveel voor een muis, zijn hand zou eruit zien als een tros bananen. Financieel gezien heeft het gebrek aan een extra vinger in elk van de 45.000 tekeningen van zes en een halve minuut de Studio miljoenen bespaard.’ Aha.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Bron Grazia, Hello Magazine | Beeld Disney, Instagram
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!