Wakker worden met comedy en naar bed met een thriller: dit is onze Netflixroutine

netflix

Vier jaar geleden wachtten we dagelijks tot er weer een nieuwe aflevering van onze favo serie op tv te zien was, inmiddels bingen we wanneer en waar we dat willen. En dat blijkt soms op vreemde tijdstippen te zijn…

Dacht je dat series als ‘Orange is the new Black’, ‘Bloodline’ en ‘The Crown’ typische avondseries waren? En dat we een comedy het liefst aanzetten tijdens het avondeten? Think again! Dít is de dagelijkse routine van Netflixkijkers wereldwijd.

Wakker worden met een lach

Hoe je je dag goed begint? Met een comedy natuurlijk! Rond de klok van 6.00 uur zetten sommige Netflixkijkers hun eerste serie zelfs al aan. ‘Unbreakable Kimmy Schmidt’, ‘New Girl’, ‘Modern family’, ‘How I met your mother’ en ‘Fuller House’ zijn het populairst. 

Lunchtime, bingetime

Vroeger hingen we ’s avonds voor de buis om te zien hoe het de hoofdpersonen uit je favo dramaserie verging, nu kijken we dramaseries het liefst tijdens het lunchen. De helft van de kijkers van series als ‘Orange is the new Black’, ‘Bloodline’, ‘The Crown’, ‘House of Cards’ en ‘Fargo’ zien de series tussen 12.00 en 14.00 uur.

Spannende nacht

Thrillers zijn voor in de avonduren, dat zal je niet verbazen. Maar waar de rest van de wereld rond 23.00 uur spannende series inruilt voor een comedy, kiezen Nederlanders juist voor een hoge dosis spanning voor het slapengaan door series als ‘The Walking Dead’, ‘Stranger Things’, ‘Breaking Bad’, ‘The OA’, en ‘How to get away with murder’ aan te zetten.

Midnight snack

Hadden wij ook niet zien aan komen: wereldwijd vindt vijftien procent van de streams plaats tussen middernacht en 6.00 uur. Wat we dan kijken? Documentaires! De behoefte aan kwalitatieve entertainment stopt overduidelijk niet wanneer het donker wordt. Docu’s als ‘Abstract’, ‘Making a Murderer’, ‘Planet Earth’, Chef’s Table’ en ‘The Keepers’ worden dan het liefst bekeken.

Wat is jouw favoriete Netflixmoment?

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.