Waldemar Torenstra is vernieuwd

Deze week vertelt Waldemar Torenstra (38) in Viva over de nieuwe versie van zichzelf: Waldemar 2.0. “Sinds ik een dochter heb, merk ik dat ik meer een familyman ben dan ik ooit had gedacht.”

Waldemar Torenstra is een druk baasje. Samen met zijn vriendin Sophie Hilbrand heeft hij inmiddels dochter Robin en er is een tweede kindje op komst. Dat Robin in hun leven kwam, betekende voor de acteur echter niet dat hij een stapje terug deed. “Ik lijd aan het homo universalis-syndroom: ik wil alles.”

Familieman
“Ondanks de komst van Robin heb ik flink doorgeknald en werkte ik de afgelopen twee jaar zeven dagen per week: ik presenteerde, stond op het toneel en speelde in series en films. Tussen de bedrijven door zette ik een acteursvereniging op, schreef ik een script en hielp ik mee aan de bouw van een school in Zuid-Soedan.”

Waldemar geeft echter toe dat hij steeds meer een familieman wordt. “Ik vind het steeds leuker om een gezin te zijn. Dus als de tweede er is, ga ik echt zo’n papadag inplannen. En dan laat ik het wel op me afkomen allemaal. Het wordt een groot avontuur, want ik zal werk uit handen moeten geven en delegeren is nou eenmaal niet mijn sterkste kant.”

Fysieke rol
In de nieuwe serie Lijn 32 speelt Waldemar een politieman. Een fysieke rol die goed bij hem en zijn lijf past. “Ik vind het best belangrijk om een goed lijf te hebben, maar ik sport niet uit ijdelheid”, zegt hij. “’s Ochtends sta ik echt niet mijn spieren te checken voor de spiegel. Ik moet er juist voor oppassen dat mijn bovenlijf niet te breed wordt, dat zeggen regisseurs weleens tegen me.”

Grenzen
Waldemar probeert altijd alles uit het leven te halen en overal optimaal van te genieten, vertelt hij: “Mijn lust for life heb ik van kinds af aan al gehad. Ik hou van het leven, van mensen, ik ben een onverbeterlijke optimist.”

Nu hij vader is, is er wel het een en ander veranderd. “Het vaderschap heeft me niet rustiger gemaakt, wel verantwoordelijker. Die cowboy van vroeger is tot rust is gekomen. Dat had ik twee jaar geleden echt niet kunnen bedenken.”

Het volledige interview vind je terug in Viva 5 die woensdag 25 januari in de winkel ligt.

Foto: Viva