Waarom we een haat-liefdeverhouding hebben met warme truien

warme truien

Als we ’s ochtends voor de kast staan trekken we het liefst onze warme trui eruit – die zit immers het allerlekkerst. Gedurende de dag komen we echter vaak tot de conclusie dat het toch niet de meest geschikte outfit was, want: warm. 10 redenen waarom we een haat-liefdeverhouding hebben met onze warme sweater.

1. Dat moment dat je je trui aantrekt. Need we say more?

2. Terwijl een broek of een mooie top nog weleens te strak kan zitten, stelt een trui je nooit teleur. Die past altijd, ook al heb je je afgelopen weekend(en) qua eten een beetje laten gaan.

3. Door je thuis warm aan te kleden door middel van een warme trui, bespaar je energie. Je kunt de verwarming dan namelijk een tikkie lager zetten. Met één graad lager, besparen we maar liefst 6 procent CO2 en 6 procent energie! Om iedereen daarvan bewust te maken is het op 2 februari Warmetruiendag.

4. Een trui is goed voor elke dag. Op een brakke zondag op de bank met je joggingbroek erbij, op een rokje voor een hippe nonchalante look, of op een pantalon tijdens casual Friday op werk.

5. Geen print/opdruk/kleur is te gek.

6. Maar hoe chill die coltrui er ’s ochtends ook uitzag, aan het einde van de dag irriteert ie al-tijd.

7. En een wollen trui mag dan misschien lekker warm zijn, aan die kriebels zullen we nooit wennen.

8. En als je het weer van die dag een beetje verkeerd hebt ingeschat, zit je ’s middags zwetend op je werk/bij die lunchafspraak/ bij de kapper.

9. En dan hebben we het nog niet gehad hoe vervelend het is als je een trui draagt tijdens het shoppen. Statisch haar gegarandeerd.

10. Kortom: een trui kan héérlijk zijn, maar soms…

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Beeld Giphy, iStock