Wat doe je als je nooit meer hoeft te werken?

als je nooit meer hoeft te werken

Elke donderdag behandelt VIVA een populair topic van het VIVA-forum. Deze week: nooit meer hoeven werken.

Stel, je hebt zoveel geld dat je nooit meer hoeft te werken. Wat zou jij doen? Boek je linea recta een ticket naar de Bahama’s? Of zit je eigenlijk wel lekker op je plekkie en blijf je gewoon bij je huidige baan? De VIVA-forummers weten het wel.

 • “Veel meer reizen en al rentenierend genieten van het goede leven. Lijkt me echt héérlijk!”
 • “Vaker reizen, meer sporten, nieuw autootje onder m’n kont, talen leren, cursus Thais punniken en fierljeppen, genieten van het goede leven en zoveel meer… *droomt weg*”
 • “Dan stop ik meteen met werken en ga ik lekker thuis lopen rommelen. Ik ga een moestuin bijhouden, klussen, weer beginnen met paardrijden, sporten en bij de buren op de koffie. Momenteel mis ik bijna alle fun van het buitenleven door mijn werk, omdat dat eigenlijk al mijn energie en tijd opslokt.”
 • “Ik blijf lekker werken, want ik ben gek op mijn werk. Bovendien werken mijn vrienden en familie ook gewoon overdag, dus wat moet ik dan de hele dag uitvoeren? Altijd maar alleen zijn lijkt mij op den duur ook niks aan. Wel wil ik dan langere vakanties en meer reizen.”
 • “Ik ga veel meer reizen, en vooral ook een stuk luxer. Nu kies ik vaak voor de goedkopere opties. Als ik rijk ben vlieg ik uiteraard altijd businessclass! Verder zal mijn leven denk ik vrijwel hetzelfde blijven. Ik geloof niet dat ik ineens van haute couture ga houden of zo.”
 • “Ik ben eind dertig en financieel onafhankelijk door gedurende veertien jaar twee derde van mijn inkomsten te beleggen. Ik vul mijn tijd met vrijwilligerswerk, verre fietsvakanties en een paar maanden per jaar werk ik als reisleider omdat het leuk is. Verder ben ik vaak bij vrienden, sleutel ik wat aan mijn motor, drink ik koffie in koffietentjes en slaap ik uit.”
 • “Ik zou gewoon blijven werken, maar wel minder uren. Ook ga ik een studie volgen, of misschien wel twee. Uiteindelijk zou ik dan zelf wat opstarten. Rentenieren begin ik niet aan, dat lijkt me echt de hel.”
 • “Ik zou zeker blijven werken. Aan mijn niet werkende overbuur zie ik dat het goed is om iets te doen. Zij komt om 10.30 uur haar bed uit in loopt nog tot na 13.00 uur in haar badjas. Ik ben zelf ook lui aangelegd, dus zou waarschijnlijk hetzelfde doen.”
 • “In de categorie ‘droom lekker verder’: een boerderij kopen met veranda en schommelstoel, geitjes, een alpaca, kippen, honden en poezen. Mijn vriendinnen trekken bij me in en eentje neemt haar eigen paard mee. Dan wil ik uiteraard ook paardrijles. O, ik vergeet nog de aanschaf van vleugel en stagepiano. Ook wil ik viool leren spelen, Photoshoppen weer oppakken, gamen en een moestuin. Althans, ik denk dat ik te lui ben voor een moestuin. Dat mag iemand anders op de boerderij doen en dan kom ik wel kijken.”
 • “Altijd vakantie, ik zou daar prima mee uit de voeten kunnen. Wel zou ik dingen blijven doen, waarschijnlijk iets in mijn huidige werkveld, maar dan vooral op prettige tijden. Lekker de krenten uit de pap halen. Verder zou ik graag wat luxe opgeven om mijn moeder af en toe op iets leuks te trakteren.”
 • “Ik zou dan een pleegzorgboerderij willen hebben met ongeveer zes pleegkinderen. Keihard werken maar ik zou zo graag wat voor die kids willen betekenen. Er zijn zo weinig pleegouders tegenwoordig.”
 • “Ik denk wel dat ik lui word zonder dagelijks iets te hoeven doen, dus ik zorg voor een personal trainer.”
 • “Vaker naar vriendinnen toe en meer reizen. En een personal trainer nemen om te sporten.”

Beeld: iStock

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.