Wat geef ik mijn mannen?

Waarom is het zo moeilijk om een cadeau voor een man te kopen? Misschien niet voor elke man, maar in ieder geval wel voor mijn mannen.

M’n vriend belde me: “Ik heb zo’n leuk cadeautje voor je besteld op internet!” Oeps. Ik heb nog niets voor hem. Volgend weekend zijn we namelijk een jaar samen. En daar horen natuurlijk cadeautjes bij. Maar Sinterklaas en Kerst komen er ook aan. Nog meer cadeautjes. En als het goed is studeert mijn vriend binnenkort af aan de universiteit; en dat verdient een cadeautje.

Help!
Maar wat moet ik hem in hemelsnaam geven? Ik ben nogal voorstander van originele cadeautjes, ik kom niet aan met die standaard dingen. Maar ik ben een beetje door mijn inspiratie heen. Als m’n vriend iets wil of nodig heeft, koopt hij het direct zelf. En dingen die ‘leuk’ zijn maar waar hij eigenlijk geen reet aan heeft, heb ik hem al zo vaak gegeven.

Een dvd voor pap
M’n vader, nog zo’n lastige vent. Blij dat ik hem dit jaar niet op m’n lootje voor Sinterklaas heb staan. Een zakenman die zo’n zestig uur per week werkt. En bijna altijd geef ik hem een dvd voor z’n verjaardag/vaderdag/Sinterklaas/Kerst. Alsof hij daar tijd voor heeft!

Ze hebben er niets aan
Omdat ik de komende tijd weer wat cadeautjes voor mannen moet kopen (heb met Sinterklaas namelijk ook een man getrokken, maar ik kan natuurlijk nog niet zeggen wie), vond ik het tijd om eens rond te surfen op internet voor inspiratie. Want ik kan toch niet meer aankomen met een boek voor iemand die nooit leest, een fles wijn voor iemand die nooit drinkt, een stropdas voor iemand die altijd casual gekleed is of een dvd voor iemand die nooit thuis is.

Tips I
Zo kwam ik terecht op Kadotips voor Mannen. Ik heb er nog niets gevonden voor m’n vriend/pa/ander familielid, maar het is wel heel makkelijk zoeken. Er zijn verschillende ‘mannen-categorieën’; de trendy man, de sportieve man, de normale man, de reislustige man en ga zo maar door. Nou vallen mijn mannen onder elke categorie wel een beetje, maar ach, dat geeft alleen maar meer keus ;) .

Tips II
Sowieso zijn er meer mogelijkheden dan ik dacht. Wil je vriend/man diep in zijn hart graag de nieuwe Don Diablo zijn? Dan kun je hem een goedkope dj-set geven, om mee te experimenteren. Andere ideeën om je vent te verrassen zijn, beetje cliché, het aantrekken van een sexy setje (niet voor familieleden!), een barbecue alvast voor de zomer of bestel iets bij Label54, een online shop met stoere mannenkleding.

Misschien sla ik met bovenstaande helemaal de plank mis… dus andere tips zijn van harte welkom!

CC foto: DaveBleasdale