De weg naar succes: je maakt of breekt je leven tussen 5 en 7 ’s ochtends

De morgenstond heeft goud in de mond. We weten het allemaal, maar waarom blijft het dan zo rete-verleidelijk om de wekker wat later te zetten – en zelfs dán nog te snoozen? Volgens Benjamin Hardy, expert op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, wordt het toch tijd om je eroverheen te zetten. Althans, als je een succesvol leven wil leiden.

 Rise and shine, baby

Lekker vroeg uit de veren om uitgebreid de tijd voor jezelf te nemen. Het klinkt als de ideale wereld, maar voor velen helaas niet als de realiteit. Zonde, want wie zijn tijd tussen 5 en 7 uur* nuttig besteedt, zou succesvoller zijn. Dat beweert zelfontwikkelingsgoeroe Benjamin Hardy. Die twee extra uurtjes in de ochtend zouden namelijk perfect dienen om je te focussen op wat je écht wil.

Wat je met die twee uren aanmoet? Dat is helemaal aan jou. Maar voor wie streeft naar ultiem succes, raadt Hardy het volgende aan:

  1. Lees boeken om jezelf een ‘intelligente upgrade’ te geven. Hardy: ‘Lees elke ochtend 1 à 2 uur en je zult rond de 50 tot 100 boeken per jaar lezen.’ Wat je leest maakt niet uit, als het maar goede boeken zijn.
  2. Denk na over wat je leest, en schrijf nieuwe inzichten op. ‘Weeg vervolgens de nieuwe informatie af tegen je huidige wereldbeeld en de prioriteiten en doelen die je voor jezelf hebt gesteld. Dan kun je groeien en dingen voor jezelf ten goede veranderen.’
  3. Ga over tot actie. Door alle nieuwe informatie, wordt je brein geprikkeld tot nieuwe ideeën. Volgens Hardy is het belangrijk om die ook uit te voeren. ‘Hoe langer je wacht, hoe minder waarschijnlijk het is dat je briljante idee verloren gaat.’

Het is het proberen waard, toch? En voor als je niet weet waar je moet beginnen: wij lazen The Miracle Morningeen boek dat je stapsgewijs naar de perfecte indeling van de ochtend brengt.

*Bovenstaande geldt uiteraard voor mensen die een 9 tot 5-baan hebben. Werk je in de horeca, zorg of een andere branche met afwijkende tijden, dan zul je die twee uurtjes ergens anders vandaan moeten toveren.

Lees ook:
Waarom snoozen een marteling voor je hersenen is

Bron: Jinek | Beeld: Shutterstock

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.