Werken op de Bahamas

Sinds ik als zelfstandig ondernemer ingeschreven sta vragen mensen mij dikwijls: “Wat is je ambitie, een kantoor met vijf man personeel?” Lieve hemel, alsof een kantoor hebben ooit mijn ambitie zou kunnen zijn. Ik ben juist zelfstandige geworden om het kantoor te kunnen ontvluchten!!

Van NL naar EU
Als uitgever van Shesports ben ik ambitieus. Hoewel de site pas sinds november online is, heb ik al veel plannen voor de verdere ontwikkeling van de site. Naast de Nederlandse markt moet Shesports ook de Europese markt gaan veroveren met een eu-versie.

Maar hoe groter ik denk, hoe groter het project en waarschijnlijk ook de onderneming wordt. Momenteel opereer ik vanuit mijn eenmanszaak ZEAL Sport & Media. Daarnaast wordt Shesports mede mogelijk gemaakt door freelance sales en marketing professional Mariska, webdesigner Bjorn en aantal vrijwillige webredacteuren.

Kantoor vermijden
Iedereen opereert vanuit zijn of haar eigen werklocatie. Kantoren proberen we zoveel mogelijk te vermijden. In plaats daarvan vinden onze werkbesprekingen plaats bij café West (Utrecht) of café-restaurant Dauphine (Amsterdam). Geen kantoorsenseo, maar echte espresso! Ook maken we veel gebruik van email, sms, gsm en Skype.

Persoonlijk vind ik het heerlijk. Iedereen heeft zijn eigen taak en daardoor een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je wordt nooit afgeleid door je collega’s en werkt wanneer je zelf productief bent. De werkbesprekingen zijn altijd inspirerend en motiverend.

Toekomst
Hoe zie ik de toekomst dan voor me? Het liefst blijf ik gebruik maken van flexibele krachten. Iedereen heeft zijn of haar eigen taak waar hij of zij zelf verantwoordelijkheid voor draagt.

Meetings houden we tijdens onze sportevenementen, -reizen en of clinics. Hiermee vang je meteen twee vliegen in één klap: het is goed voor de uitstraling van het bedrijf om met het complete team aanwezig te zijn en je organiseert meteen een teambuildingactiviteit. Want met een ontspannen geest kom je tot de meest creatieve resultaten.

Zeilboot op de Bahamas
Waar, hoe en wanneer de teamleden hun taak uitvoeren is niet belangrijk. De beste ideeën ontstaan immers op de bijzonderste plaatsen, zoals in mijn geval op een zeilboot op de Bahamas, in de skilift in Zweden of op de mountainbike in Zwitserland.

Shesports moet vooral heel veel ‘fun’ bieden. Zowel voor de lezer, voor het team en voor mij als ondernemer!

CC foto: Fun Lovers