WhatsApp komt met nieuwe functie die je leven een stuk relaxter maakt

Word je soms ook horendol van dat eindeloze geklets in groepsapps? Zou je willen dat je in het weekend of tijdens je vakantie eens níet gestoord werd door alle werkgerelateerde berichten van je collega’s? WhatsApp snapt dat en komt daarom binnenkort met een fijne nieuwe functie.

Vakantiemodus

De berichtendienst introduceert de zogenoemde ‘vakantiemodus’. Want van een vakantiemodus is niet echt sprake als je op reis alsnog gestoord wordt door tig notificaties. Of dat rode bolletje bij het WhatsApp-icoon dat om je aandacht schreeuwt.

Gearchiveerd

Wat er nieuw is? De vakantiemodus zorgt ervoor dat je chats die je archiveert, gearchiveerd blijven. Dat is nu nog niet zo. Als je een chat archiveert, komt die in je chats alsnog bovenaan te staan wanneer iemand een nieuw berichtje in die chat zet. In de nieuwe functie gebeurt dat niet en komen nieuwe berichtjes van gearchiveerde chats dus niet bovenaan te staan.

Stille modus

Daarnaast komt de chatdienst met een ‘stille modus’. Dat houdt niet alleen in dat je geen meldingen van appjes meer krijgt, maar dat er ook geen rood bolletje meer verschijnt bij het WhatsApp-icoon op je scherm. Op Android-toestellen werkt die functie al onder de noemer ‘silent mode’.

Ongestoord genieten

Wanneer we precies gebruik kunnen maken van de vakantiemodus is nog niet duidelijk, maar de verwachting is dat het binnen een paar maanden zal zijn. Dat maakt het in ieder geval een stuk eenvoudiger om wanneer je vrij bent ongestoord te genieten van de rust.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: iStock