WIDM: Aansturen op schipbreuk

Ergens in een design-kantoorpand in Amsterdam zit een redacteur van Wie is de Mol met zijn benen op tafel te gniffelen. “Weet je wat we doen? We zetten een man en een vrouw geblinddoekt op een bootje! Als dat geen leuke televisie oplevert!”

En inderdaad, een man en een vrouw die samen de weg moeten vinden vormen in het dagelijks leven al dé hel, laat staan als je dit geblinddoekt moet doen én op aanwijzingen van anderen. Het was daarom ook niet zo gek dat het idyllische plaatje van Tania en Tim op de boot al snel veranderde in – zoals Zarayda zo mooi zei – een mini-Vietnam.

Schipbreuk gegarandeerd
Het idee was leuk (fotografeer de borden met geld en kom uit op een bedrag van € 2250) maar de uitvoering minder. Na de zoveelste echtelijke ruzie aan boord nam Tania letterlijk het roer én de porto in handen en stevende recht af op een schipbreuk. En Tim keek werkeloos toe (figuurlijk dan hè, want hij was natuurlijk geblinddoekt).

Er zouden twee foto’s geschoten moeten zijn, maar dat bleken er vier. Twee met een totaalwaarde van € 1000 en twee extra kiekjes voor thuis. (De hamvraag: wie nam deze extra foto’s?)

Trieste cliffhanger
Terwijl de kandidaten zich in de bus vrolijk waagden aan wat amateurkaraoke met (ja-daar-issie-weer) The lion sleeps tonight, wisten de meeste kijkers al dat deze bus onderweg was naar een heel trieste cliffhanger. De opdracht waarbij de kandidaten van een 11 meter hoge klif af moesten springen om geld en/of jokers te verdienen, zou de laatste opdracht van Janine worden.

In de media hadden we al vernomen dat zij bij deze sprong een ruggenwervel had verbrijzeld. Hulde aan de Avro die alleen de sprong in beeld bracht en daarna Janine aan het woord liet over de afloop. Niks uitmelken en sensatie zoeken, maar mooie en eerlijke beelden. Vind ik althans. Tja, de opdracht zelf deed eigenlijk niet meer ter zake. Er werden veel jokers verdiend en hier en daar ook wat geld voor de pot. Maar eigenlijk werd er door de aftocht van Janine meer verloren dan gewonnen. (Eén vraagje toch: waarom had Carolien bij deze opdracht een ander kleur pak aan?)

Op safari!
Mooiste opdracht deze week was de safari. De groep werd gesplitst en voor even werd er niet gezocht naar de mol, maar naar andere dieren. Als er een dier werd gespot dat op één van de enveloppes stond, mocht deze worden geopend en volgde er een vraag. Maar de dieren lieten zich niet even makkelijk spotten… ja, een overstekende zebra (volgens Paulien met panty) en een ordinaire steenbok (eerlijk zeggen, zijn jullie ook de horoscopen van de deelnemers nagegaan toe die steenbok gespot werd?). Een toevallig passerende giraffe verstopte zich direct achter de eerste de beste boom toen ze die malloten in die jeep aan zag komen.

Geen jokers maar kokers
Al met al werden er dankzij de buffel en de impala twee enveloppes geopend en de bijbehorende vragen goed beantwoord. Hiermee verdiende de groep… twee kokers. Met de mededeling “misschien moet je ze maar niet openmaken”. Les één Art: NOOIT tegen een vrouw zeggen dat ze iets níet open mag maken. Daar worden wij nieuwsgierig van Art! De kokers bleven dankzij de rest van de groep vooralsnog keurig dicht, maar ik vertrouw erop dat Zarayda er volgende week eentje opent. Al was het maar omdat ik verdomme wil weten wat er in zit!!

Psycho sick spelletje
Toen kwam de executie. En die was op zijn zachtst gezegd behoorlijk vreemd. Zarayda was de eerste die een groen scherm kreeg en mocht om het hoekje wachten op de andere ‘overlevenden’. Hoe bevreemdend deze situatie was, bleek wel uit het feit dat onze Nederlandse taalfanaat Paulien de juiste woorden niet meer kon vinden in haar moedertaal en sprak over een psycho sick spelletje. En dat is het ook.

Want hoewel Art keurig afscheid nam van Tim, de laatste overgeblevene, heeft niemand gezien dat de acteur ook daadwerkelijk een rood scherm heeft gekregen. En reken ik er dus gewoon op dat hij volgende week terugkomt. Toch? Maar ja… niets is wat het lijkt.

Stand van zaken
Mijn mol? Nog steeds Paulien, alhoewel (ik citeer) ‘Zarayda’s homobroer van een andere moeder’ Kees Tol steeds meer mijn aandacht heeft. Ik kan niet wachten tot volgende week!

Stand van de pot: € 5550
Mijn mol: Paulien (met als goede 2e Kees)
Exit: Tim

CC foto’s: still filmpje