Wie durft? Deze film op Netflix is zo eng dat niet iedereen ‘m af kijkt

veronica netflix

Als je bij Pretty Little Liars al met je handen voor je ogen zit, hoef je deze film niet eens aan te zetten. Netflix is namelijk sinds kort een horrorfilm rijker die zó eng is, dat menig kijker ‘m niet af durft te kijken.

We hebben het over de Spaanse horrorfilm Veronica. De film is geregisseerd door Paco Plaza – bekend van de horrorklassieker REC uit 2007 – en speelt zich af in Madrid in 1992. Veronica draait om een tienermeisje (Sandra Escacena) dat thuis op haar broertje en zusjes past. Nadat ze op school in aanraking is gekomen met een Ouija-bord vermoedt ze dat een kwade kracht hun appartement is binnengedrongen.

Volgens The Hollywood Reporter zijn het niet de visuals of de manier waarop er gefilmd is wat de film zo eng maakt, maar is het ‘de relatie tussen de kinderen’ waardoor je het liefst onder de bank wil kruipen. ‘De jonge acteurs spelen allemaal zo naturel, blijkbaar doordat er veel gelegenheid tot improviseren was,’ aldus de website. Twitteraars die zich al aan de film gewaagd hebben, zijn het erover eens: deze film is angstaanjagend.

De film werd vorig jaar voor het eerst getoond op het Toronto International Film Festival en is nu via de welbekende streamingsdienst te bekijken. Bekijk de trailer hier:

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Bron Unilad | Beeld Netflix