Word beter in je werk, investeer in je eigen geluk

Creatieve denktanks en VIVA400-vrouwen Marjon van der Velden (33) en Maud van de Wiel (32) inspireerden anderen om hun balans te zoeken, terwijl ze zelf het afgelopen jaar zo lekker groeiden met hun bedrijf Mmousse dat ze zichzelf kwijt dreigden te raken. Daarom: 3 persoonlijke tips voor een gezonde zakelijke en persoonlijke groei.

MMousse is ‘a downtown oasis’ waar je komt voor branding, yoga en kunst. Maud en Marjon ontwikkelden een nieuw businessmodel dat uitgaat van persoonlijk én zakelijk succes, om hiermee de wereld mooier te maken zonder daarbij minder te genieten. De aanvragen stroomden binnen en ze buffelden avonden door, tot ze beseften dat ze zelf niet meer voldeden aan hun eigen vraagstelling. Vanuit deze ontdekkingstocht bedachten ze de grow-sessies: hoe kun je met minder inzet van jezelf, toch zakelijk groeien? Drie strategische tools van Maud voor commercieel en mindful succes:

1. Prikkel je zintuigen op een onverwachte manier

“Dat zit al in hele kleine, alledaagse dingen. Proef eens in slow motion die appel (textuur, is het één smaak of volgen smaken elkaar op? Geur, kleur, wat maakt het dat je die appel proeft?), probeer nieuwe dingen te zien als je op de fiets zit, of maak een wandeling door de stad en laat de geuren die je ruikt je de weg leiden. Je zult merken dat die nieuwe aandacht die je daaraan geeft, nieuwe energie brengt.”

2. Mediteer met je baas

“Vaak zitten hiërarchische structuren van een bedrijf in de weg bij creativiteit, of bij een goede werkflow. Door meditatie vervagen de hiërarchische lagen tussen collega’s. Het maakt dan niet uit of je de directeur, stagiair of secretaresse bent. Het bevordert creativiteit en laat je open staan voor nieuwe ideeën. Door meditatie kom je tot één lijn.”

3. Investeer in je eigen geluk

“Als jij zelf lekker in je vel zit, hebben je collega’s, maar ook je werk op zich daar profijt van. Zorg dat je elke dag iets doet waar je een glimlach van krijgt. Neem de tijd om lekker te koken voor jezelf of voor een ander of geef een compliment aan de supermarktcaissière. Vriendelijk zijn naar een ander levert zoveel op. Investeer in je eigen geluk en dan volgt succes op de werkvloer vanzelf.”

15Maud


VIVAwerk2

Meer inspirerende carrièreverhalen vind je op VIVAwerk.