Work hard, play hard met VIVA400-vrouw Annefrid Imenkamp

annefrid imenkamp

katy kopfoto 2Dat de VIVA400-vrouwen keihard werken om het verschil te maken binnen hun vakgebied, dat weten we. Maar hoe ontspannen ze zich, brengen ze het liefst hun weekend door en kunnen ze hun werk af en toe ook loslaten? We vragen het aan Annefrid Imenkamp, chief executive chocolate maker van chocolademakelarij Chocstar.

Door: Katy Boer

Vrijdagmiddag, boekhoudmiddag

Er zitten meerdere bedrijven in ons pand en er wordt wekelijks geborreld. Echter niet door mij, voor mij is het vrijdagmiddag boekhoudmiddag. Het is dan zo rustig, dan kan ik lekker doorgaan. Meestal doe ik dat tot een uur of half 7. Op vrijdagavond eet ik vaak lekker met mijn vriend, doen we een wijntje en tafelen we lekker lang na om bij te komen van de week. Op zaterdag werk ik meestal, maar dat vind ik juist relaxt omdat er dan niemand is en de druk een stuk lager is. Om echt te ontspannen ga ik graag een weekendje weg. Vaak gaan we naar de Achterhoek om oude vrienden en familie op te zoeken. Heerlijk om even weg te zijn uit Amsterdam en niet bezig te zijn met werk!

Balans

Mijn sociale leven combineren met het ondernemerschap: daarin vind ik steeds beter mijn balans. Omdat het voor mij zo één is, is het weleens moeilijk om die afstand te nemen. Ik wil privé ook niet te veel over mijn werk praten. Als ik iemand lang niet gezien heb, kan ik er zoveel over vertellen. Maar dat doe ik bewust niet, soms is het ook fijn om gewoon lekker te ouwehoeren en het niet te hebben over chocoladerepen en ondernemen.

Morning run

Mijn wekker gaat elke ochtend om half 8. Ik ga dan eerst een rondje hardlopen, daar word ik relaxt van en dan kan ik de dag goed beginnen. Mijn wekker gaat eigenlijk nooit eerder, behalve in de wintermaanden. Als mijn medewerkers extra uren draaien vanwege feestdagen, dan ben ik er ook.

In VIVA49 vind je Annefrid in de rubriek ‘Workzone’. Je kunt het blad hier bestellen, of lees het artikel online op Blendle

Beeld: Maaike van Haaster