VIVA400-vrouw Marlieke Koks: ‘Dat ik 24/7 met mijn blog bezig ben, vindt mijn omgeving niet altijd leuk’

marlieke koks

VIVA400_Powered by Renault

Marlieke Koks (30) is oprichtster van cottonandcream.com en blogt daarop over de leuke dingen des levens: mode en eten. Het is het eerste Nederlandse platform waarop fashion en food samenkomen.

Tekst Katy Boer | Beeld Maaike van Haaster

24/7

“Ik ben áltijd met mijn blog bezig: bij een etentje kan ik het nooit laten om een foto te maken. Dat het 24/7 doorgaat vindt mijn omgeving niet altijd even leuk, maar als iemand een recept van mij maakt en het lukt niet, dan voel ik toch die druk om even te reageren.”

Vriendendienst

“In het begin waren het bij wijze van spreken alleen mijn moeder en wat vriendinnen die mijn posts liketen op social media. En als iedereen naar het strand ging zat ik thuis artikelen te schrijven. Maar ik heb een natuurlijke drive en vind het gewoon ontzettend leuk om te doen. Dat moet ook wel, anders hou je het niet vol.”

Lekker gevoel

“Dat gevoel dat je hebt wanneer je iets moois hebt gekocht, dat heb ik ook na een etentje of wanneer ik lekker heb gekookt. Lekker eten, bewustzijn van wat je proeft en het sociale aspect, dat is mij met de paplepel ingegoten. Ik probeer dat te vangen in mijn blog, die ik zo’n tweeënhalf jaar geleden ben gestart.  Sinds een half jaar leef ik ervan.”

Marlieke vertelt in de rubriek ‘Workzone’ in VIVA 26 alles over haar werk. Het blad ligt vanaf woensdag in de winkel.