Zen op kantoor? Zo doe je dat!

Sla je agenda eens open en kijk naar de gemiddelde werkweek. Grote kans dat deze volstaat met afspraken, deadlines en andere zaken. Raak niet in paniek! Met een paar simpele trucs zit jij zo zen als het maar kan achter je bureau.

Ontspannende douche
Drukke dag voor de boeg? Begin de dag met een ontspannende douche. Hierbij zijn fijne producten natuurlijk onmisbaar. Trakteer je haar en hoofdhuid daarom op een heerlijke hoofdmassage met de Zijdeglans & Zen-lijn van Andrélon. Heerlijke producten zonder parabenen en kleurstoffen, op basis van avocado- en amandelolie. Hierbij een klein stappenplan!

andrelon

Stap 1: Was je haar met Zijdeglans & Zen shampoo 
en gebruik daarna het 1-minuut-masker. Goed inmasseren. Spoel uit en gebruik vervolgens de Zijdeglans & Zen conditioner.

Stap 2: Is het één doffe ellende? Mocht je planning het toelaten, gebruik het masker dan eens op handdoekdroog haar en laat het twintig minuten zitten. Zo kan ie extra hard z’n best doen.

Stap 3: Laatste stap: afspoelen met koud water. Dan sluiten je haarschubben en krijgen je lokken extra glans.

Koffie
De beste start van de werkdag is een goede kop koffie. En nee niet zo’n eentje die je nodig hebt om de dag mee door te komen, maar echt een koffie waar je van geniet en die met liefde is gezet. Haal ‘m bij de koffiebar op de hoek.

zen_happy

Yoga
Schuif na twee uur achter je beeldscherm de stoel een eindje van het bureau. Tijd voor een yoga-oefening! Ga rechtop zitten en pak met je rechterhand de onderkant van je linkerbovenbeen vast. Pak vervolgens met je linkerhand de bovenkant van je rugleuning vast, je torso draait nu een beetje mee. Dwing jezelf zo recht mogelijk te zitten; even uit die Quasimodo-houding dus. Adem diep in, en draai tijdens het uitademen langzaam je hoofd richting de rugleuning. Je kijkt nu achter je. Hou dat even vast en switch dan naar de andere kant.

Gezonde lunch
Hup blijf tijdens de lunch niet achter je bureau zitten, maar neem hiervoor uitgebreid de tijd. Lekker en gezond voor bij de lunch? Een bruine boterham belegd met geitenkaas, plakjes avocado en amandelen.