Zó maak je geheugen vrij op je telefoon

Heeft jouw iPhone een geheugen van een baby (weinig dus)? Dan heb je vast een keer of tien meegemaakt dat je tijdens het schieten van een fotootje werd onderbroken door de melding dat je geheugen vol was. Irritant! Je kunt natuurlijk de mislukte foto’s (en overbodige videos, want màn wat nemen die veel geheugen in beslag) wissen maar dat is een behoorlijk tijdrovend werkje. En: er is een betere én snellere oplossing. 

Op dagelijkse basis speur je heel wat af op je telefoon en is Google je beste vriend. Je ontvangt bijvoorbeeld de nieuwsbrief van &Other Stories en kan het niet laten om die zwierige seizoensrok direct te bestellen (guilty!) of je bent op zoek naar dat ene het recept voor de lekkerste (en makkelijkste) ovenschotel of checkt even wie ook alweer de vriend van Eva Jinek is (dit is ‘m). Daar is je telefoon natuurlijk hartstikke handig voor, maar wat je vergeet is het verwijderen van je zoekgeschiedenis. En precies daar is waar je veel verloren geheugen mee kunt winnen.

DIY: zo maak je geheugen vrij op je telefoon 

Stap 1) Ga naar ‘Instellingen’

Stap 2) Scroll naar beneden, naar Safari

Stap 3) Als je hierop klikt kun je de geschiedenis en websitedata wissen

Appeltje eitje. Bonus? Dit zorgt er niet alleen voor dat je soms tot zo’n 500 MB extra geheugen tot je beschikking hebt, maar ook dat je iPhone ineens weer een stukje sneller is. Win-win. 

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.  

Bron Marieclaire | Beeld iStock