Zo maak je thuiswerken een succes

Thuiswerken succes

De een vindt het heerlijk, de ander kan maar moeilijk motivatie vinden. Feit blijft dat thuiswerken steeds populairder wordt. Maar hoe voorkom je nu dat je de hele dag in pyjama zit en aan het einde van de dag niks af hebt?

Hee, we zeggen niet dat je niet lekker je huispak aan mag doen, dat is aan jou. Toch is het soms knap lastig om thuis productief aan het werk te zijn. Daarom geeft organizing expert en coach Sara Van Wesenbeeck van Barking Dogs tips aan HLN.be waarmee jij de hele dag lekker aan het knallen bent.

Niet schoonmaken

Het is misschien verleidelijk om thuis even de was te doen, een doekje over de tafel te halen of iets anders in het huishouden. Toch is dat echt een no go volgens deze expert. Haar grootste tip: houd werk en privé gescheiden. Ja, je wint inderdaad tijd doordat je niet naar kantoor hoeft af te reizen, maar de valkuil is al snel dat je daardoor met allerlei randzaken bezig bent. Oeps, guilty.

Plannen is key

Eigenlijk wist je het al, maar hierbij nog een keer: maak een (realistische) planning. Zo kom je, zie het vorige punt, niet in de verleiding om allerlei andere dingen te gaan doen tijdens werktijd. Ook belangrijk is om net als op kantoor, regelmatig een pauze in te lassen. Je kunt niet 8 uur lang productief aan het werk zijn. Ga bijvoorbeeld tijdens de lunch even lekker een blokje om.

Leuke werkplek

Ook misschien een open deur, maar een leuke werkomgeving is heel belangrijk. Wanneer jij je lekker voelt op je eigen werkplek in huis, zal je ook minder afleiding gaan zoeken. Van Wesenbeek trekt het nog verder door en raadt aan: ‘Kies als het kan een ruimte die exclusief voor thuiswerken is bedoeld.’ Kan dat niet, dan maak jouw home office zo comfortabel mogelijk. Dus hup, gun jezelf die betere bureaustoel.

Geniet

Last but not least wil deze coach nog wel even meegeven: geniet. Je kunt je eigen tijd indelen, staat niet in de file en kunt lekker ongestoord aan de slag. In de lente dadelijk nog even in de tuin zitten? Het kan allemaal. Begin wat eerder aan je thuiswerkdag en je neem rond een uurtje of vier nog lekker die laatste zonnestralen mee. Klinkt goed toch?

Bron: HLN.be | Beeld: iStock
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Een grote droom is dan ook om een keer naar de Toppers te gaan, maar tot die tijd moet ze het doen met haar slechte afspeellijst op Spotify. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken.