Zo overleef je de lunchpauze met je leidinggevende

lunchpauze

Lunchen met de baas, we krijgen er de rillingen van. Uit onderzoek van bedrijfscateraar Eurest blijkt dat 33 procent van de vrouwen de pauze liever niet doorbrengt met haar leidinggevende. Tijd om daar verandering in te brengen! Met deze tips wordt de lunchpauze een feestje, of het nou met of zonder baas is.

Ontspan

Laat het idee dat je tegenover je leidinggevende aan tafel zit even los en ga niet geforceerd leuk zitten doen. Ook een potje opscheppen is not done. Je leidinggevende is ook maar een mens (ja, echt) en daar kun je prima op een luchtige manier mee omgaan.

Profiteer

Gebruik de pauze om een betere band op te bouwen met je baas. Maak eens een grap en breek het ijs. Dit maakt niet alleen de pauze aangenamer, maar zorgt ook nog eens voor een relaxtere sfeer op werkvloer. Bovendien kan informeel netwerken je zomaar nog iets opleveren op werkgebied.

Even geen werk

Om na de pauze weer fris verder te kunnen werken, is het belangrijk om je gedachten tijdens de break even ergens anders op te zetten. Laat de werkonderwerpen daarom even voor wat ze zijn en knoop een gesprek aan over je weekend of privéleven. Je hoeft echt niet meteen je hele hebben en houden op tafel te gooien, maar klets wat over dat leuke tv-programma of over het fantastische concert waar je bent geweest. Voor je het weet heb je een gezellig gesprek !
(P.s. Onthoud dat je met je baas aan tafel zit en niet met je beste vriendin. Het is misschien verstandiger om te vertellen over je vakantieplannen dan dat je direct je relatieproblemen op tafel gooit).

Vraag collega’s mee

Doe vóór de lunch een rondje om te vragen wie er meegaat. Zo voorkom je awkward stiltes als het gesprek even niet zo soepel loopt. Bovendien wil je niet dat er morgen een roddel rondgaat dat je je omhoog aan het slijmen bent.

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.