Zo zag de eerste masterclassdag van VIVA400 Visionista’s 2018 eruit

VIVA400 Visionista's 2018

Dinsdag 15 mei ging de tweede editie van VIVA400 Visionista’s van start met de eerste masterclassdag. Uit alle aanmeldingen werden er vijftig ambitieuze vrouwen geselecteerd, die deze inspiratievolle dag mochten bijwonen. Een terugblik!

Foto’s: Jessica Brouwer

Vanaf station Hoofddorp werden de vrouwen die met het OV kwamen, opgehaald door de Renault-chauffeurs, die hen naar restaurant Den Burgh brachten. Daar werden de vrouwen welkom geheten door dagvoorzitter Sanny Verhoeven. De dag begon met een panelgesprek met VIVA-hoofdredacteur Debby Gerritsen, Rianne Swierstra (oprichtster van het erotische label RIANNE S) en Eve Tomaszewski (editor en oprichtster van The Goaldiggers Club). Onder leiding van Sanny discussieerden de vrouwen over zaken als ambitie, netwerken en leiderschap en gaven ze tips hoe de vrouwen hun droom kunnen verwezenlijken. Verder waren er masterclasses van personal branding specialist Chris Potter (bureau Beaufort), Nathalie Mangelaars (Pitch Queen), en van ondernemer en fitnessgoeroe Fajah Lourens.

Debby Gerritsen, Rianne Swierstra en Eve Tomaszewski tijdens het panelgesprek. 

De eerste masterclass werd gegeven door personal branding specialist Chris Potter. Zij leerde de vrouwen tips en tricks over hoe je jezelf moet presenteren.  Want de manier waarop je jezelf presenteert op momenten die er toe doen, is bepalend voor je succes. Haar gouden tip: blijf authentiek in wat je doet, want mensen zijn allergisch voor onechtheid.

Chris Potter deelt haar tips over personal branding.

Na een druk ochtendprogramma was het tijd voor lunch. De vrouwen bespraken de inspirerende ochtend met elkaar en leerden elkaar beter kennen.

Lunchtijd.

Tijd voor de volgende masterclass van Nathalie Mangelaars. Deze PitchQueen leerde de vrouwen alles over dé perfecte pitch. Het is bijvoorbeeld heel belangrijk dat je pitch kort en krachtig is, want mensen verliezen hun aandacht al binnen acht tot tien seconden.

Nathalie Mangelaars leert de dames alle ins & outs op het gebied van pitchen.
De dames geven elkaar tips en oefenen hun pitch.
De vijftig geselecteerde vrouwen mochten hun idee pitchen voor de jury.
Fajah Lourens tijdens de derde  en laatste masterclass.

Fajah Lourens sprak de vrouwen goede moed in: ‘Het enige wat telt is dat JIJ erin gelooft. Het begint ermee dat je doet wat je het allerleukste vindt, want zo blijf je gelukkig en behoud je je positieve energie. Daarbij moet je je niet laten beïnvloeden door de mening van een ander, want alleen jouw mening telt. Geloof in jezelf en heb vertrouwen dat het goedkomt!’

Uiteindelijk selecteerde de jury vijftien vrouwen, die met hun idee door zijn naar de volgende ronde. Zij mogen mee naar het volgende VIVA400 Visionista’s-event (mét overnachting!). Hierna gaat de race verder met drie finalisten die elk een personal coaching traject zullen volgen om zich klaar te maken voor de finale in november. Want dan zal, tijdens de VIVA400 awards, de VIVA400 Visionista 2018 worden uitgeroepen én het bijbehorende prijzenpakket van ruim € 10.000,- worden overhandigd.

De vijftig vrouwen die dinsdag 15 mei bij de eerste masterclassdag van VIVA400 Visionista’s aanwezig waren.
Dit zijn de vijftien vrouwen die door zijn naar de volgende ronde van VIVA400 Visionista’s.

Meer weten over deze vijftien toppers? Klik hier om alles over hun idee te lezen.

VIVA400 is powered by Renault Captur.