Zomaar een ongelooflijk verhaal

Het gaat over Kayleigh, een spontane Canadese, die de hots krijgt voor Serge. Best begrijpelijk, want Serge, da’s een vleugje Banderas in de polder. En daar zit dus de crux, maar de echte crux komt later.

Mister charming wil vooral genieten
Kayleigh toert door Europa met de trein, haar moeder is in mei 2010, een paar maanden eerder overleden en van de erfenis wil ze studeren in Nederland. Ze ontmoet Serge, mister charming blijkt kanker te hebben overleefd. Zes jaar geleden heeft hij Hodgkin gehad. Hij zou door de artsen zijn opgegeven, toch overleeft hij het. Nu heeft hij nog maar een doel, zegt-ie, hij wil genieten. Kayleigh valt als een blok voor Serge en trekt bij hem in, in een leuk optrekje in Scheveningen wonen ze twee maanden samen. In Canada spiekt papa af en toe op de rekening van dochter Kayleigh (oke, dat is hem dan ook vergeven) en ziet dat het kapitaaltje van dochterlief snel slinkt, ze is 20.000 euro lichter.

Vader en dochter verzinnen een list!
Serge is een oplichter, naar het geleende geld kon Kayleigh natuurlijk fluiten, maar ze verzint met haar vader in Canada een list. Ze vliegen samen naar Nederland, lichten de marechaussee in die niet zo veel met oplichters blijkt te kunnen. Laat staan een oplichter te kunnen vinden op Schiphol. Dus framen vader en docher deze nep-Banderas zelf, door hem eerst te verwelkomen en de bloemen in ontvangst te nemen en dan te verzinnen dat hij omsingeld is door burgeragenten, probeer die maar eens te herkennen! Dat hij daarom maar beter rustig kan meelopen naar het politiebureau. Dat doet ie. En op dat moment zet  ik in mijn eentje de wave in tijdens de aflevering van Tros Opgelicht. Yes! Go get him Kayleigh! You go girl!

Wat, wat, wat schetst mijn verbazing???
De politie arresteert Serge (yeah yeah!). Maar – hele onverwachte plotwendig, komt ie – hij wordt overgedragen aan het Openbaar Ministerie in Rotterdam, want behalve stelselmatig de vrouwen het hoofd op hol te brengen en als kip kaal te plukken (Serge heeft een dubieus trackrecord vanaf 2007), heeft Serge nog een rekening openstaan in een hotelketen waar hij heeft overnacht en gegeten zonder te betalen. En wat, wat, wat schetst mijn verbazing, net uitgewavet op het bankstel??? Het OM verhoort Serge en geeft ‘m een dagvaarding mee om op 22 juni voor het verlaten van het hotel zonder te betalen voor de politierechter te verschijnen!

En nu?!
Wat er daarna is gebeurd met Serge? Dat weten ze in Rotterdam ook niet. Ander parket. Kayleigh krijgt ondertussen vervelende telefoontjes van Serge. Maar die kunnen ook vanuit de gevangenis gevoerd worden, mocht hij daar toch zitten. Gedetineerden mogen gewoon bellen natuurlijk, laat de woordvoerder van het OM in Rotterdam weten. En als hij stalkt vanuit de gevangenis? Dan kan Kayleigh daar aangifte van doen. Zo hebben we allemaal onze rechten. Kayleigh zelf blijft er kalm onder. Ze wil geen slachtoffer zijn, daar kiest ze niet voor. Ze wil geen wraak, wel rechtvaardigheid en ze hoopt dat andere vrouwen ervan leren.  Wauw. Even ben ik sprakeloos en dan zet ik nog een wave in op het bankstel. Voor Kayleigh.

CC foto: still uit Tros Opgelicht