Laat je hart spreken (en win een sjaal)!

hartstichting

Als iets belangrijk is in je lijf, dan zijn het je hart en vaten wel. Ze zorgen ervoor dat ons lichaam wordt voorzien van zuurstof en de nodige bouwstoffen. Helaas is niet iedereen gezegend met een gezond hart en vaten: zo’n miljoen mensen lijden aan hart- en vaatziekten, waarvan een kwart jonger dan 75 is. Dagelijks worden ongeveer duizend mensen opgenomen in het ziekenhuis, en dagelijks sterven er 107 mensen aan een hart- of vaatziekte. Bij vrouwen is het zelfs doodsoorzaak nummer 1.

Dat zijn behoorlijk pittige cijfers. Levensreddend onderzoek is uiteraard hard nodig. Daarom is extra aandacht en bewustzijn altijd welkom – en daar helpt de Hartstichting graag aan mee. Van 20 tot en met 27 september roept de stichting de actieweek in het leven: tijdens die dagen kun je in actie komen voor het hart van een ander. Misschien ken je wel iemand die aan een hart- of vaatziekte lijdt, of die eraan is overleden.

Doe mee (en maak kans)!

Dus: kom in actie! En dat kan op verschillende manieren.

  • Bezoek tijdens je shoprondje zeker even de Etos. Daar liggen namelijk speciale accessoires klaar, ontworpen door niemand minder dan Dyanne Beekman (die je vast wel kent van haar werk als presentatrice en fashionondernemer). Dyanne is ambassadeur van de Hartstichting en ontwikkelde onder haar label DYANNE een speciale hamam-doek, bidon én sjaal (de collectie kun je hier bekijken). Een deel van de opbrengsten van de verkoop gaat uiteraard naar de Hartstichting. En omdat wij ook graag meedoen met de actieweek, mogen we tien exemplaren weggeven van de sjieke sjaal. Doe mee door je gegevens in te vullen onderaan dit blog! Niet gewonnen? Dan kun je tot en met 12 oktober de sjaal bij Etos kopen. 
  • Doe mee met een actie bij jou in de buurt. Start je eigen actie, of sluit je aan bij een bestaande. Inspiratie nodig? Die doe je op met deze toolkit.
  • Sla je Netflix-avondje een keer over en kijk zaterdag 27 september naar een speciale aflevering van Surprise, Surprise (21.30 op SBS6). Tijdens deze show worden hart- en vaatpatiënten in het zonnetje gezet en ook kun je je opgeven als donateur. Plus: het programma wordt (mede) gepresenteerd door Henny Huisman. Kun je, net als twintig jaar geleden, een heerlijk old school tv-avond houden met cola/wijn/nootjes.
  • Duik in je kast en verzamel al je roodgekleurde kleding en accessoires. Op 27 september is het namelijk ook Dress Red Day, een dag waarop iedereen opgeroepen wordt om iets roods aan te trekken, om zo in actie te komen voor het vrouwenhart. Ook een goed excuus om in de stad op zoek te gaan naar dat ultieme rode jurkje waarnaar je al tijden op zoek bent, natuurlijk.

Ga jij meedoen aan Dress Red Day of een andere actie?


Beeld: BDS / 123RF Stockfoto