WIN: Het boek Verlamd van angst over het herstellen na seksueel misbruik

seksueel misbruik

Schreeuwen, verlammen of meewerken: er zijn allerlei manieren waarop mensen kunnen reageren op seksueel misbruik. In haar boek Verlamd van angst verklaart klinisch psycholoog Agnes van Minnen het gedrag van slachtoffers. VIVA mag drie boeken verloten ter waarde van € 22,95.

Waarom heb ik niet geschreeuwd? Waarom heb ik me niet verzet? Waarom heb ik niemand iets verteld? Waarom deed ik wat de dader vroeg? Slachtoffers van seksueel misbruik kampen vaak met vragen die zij niet hardop durven uitspreken. Tijdens en na seksueel misbruik treden allerlei instinctieve overlevingsreacties in werking. Psycholoog Agnes van Minnen – expert op het gebied van PTSS/trauma en angst – verklaart dit gedrag in het boek Verlamd van angst.

Door uit te leggen waarom we reageren hoe we reageren, hoopt Agnes slachtoffers te kunnen helpen bij het loslaten van hun schuldgevoel. Leren waarom je iets gedaan – of juist gelaten – hebt bespoedigt niet alleen het herstel, maar kan er ook voor zorgen dat een nog bestaande cirkel van misbruik wordt doorbroken en de kans op herhaling afneemt. Het boek is niet alleen nuttig voor slachtoffers, maar ook voor mensen uit de directe omgeving zoals therapeuten, familieleden of vrienden.

Wil jij kansmaken op Verlamd van angst? Vul het winformulier onder aan de pagina in.

verlamd van angst

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.