WIN: Kaarten voor festival deBeschaving

Van Typhoon en Kensington tot sportartsen die je conditie onderzoeken en rondkruipende robotslangen: op festival deBeschaving vind je het allemaal. Het thema is dit jaar Le Grand Day of the Art, afgeleid van de start van de Tour de France. Jij kan erbij zijn want VIVA geeft 4×2 tickets weg!

deBeschaving vindt plaats op 27 juni in de Botanische Tuinen van Utrecht. Je vindt er vijf podia en veel spannende hoekjes. Het is een ontdekkingsfestival voor mensen met een open blik en interesse voor livemuziek, kunst, cultuur en kennis. Daarom brengt het festival niet alleen je oren en ogen in vervoering, maar ook je brein. Op kennispodium Cirque de la Science krijg je actuele onderwerpen, originele ideeën en state of the art science voorgeschoteld. Voor de betrokken wetenschappers is iedere festivalbezoeker ook een proefkonijn. Want duizenden mensen op één terrein: dat is de perfecte onderzoekspopulatie voor wetenschappers.

Muziek

Naast headliners Kensington en Typhoon kun je veel (inter)nationale nieuwkomers verwachten. Denk aan Circa Waves, de Palestijns/Filipijnse rocker Hanni El Khatib, Nomadic Orchestra uit Kaapstad, Rondé en Sue The Night. Ook de 5 nieuwe 3FM Serious Talents Robbing Banks, LOUISV, Orange Skyline, PollyAnna, The Indien, en de winnaar van de Beste Singer-Songwriter van Nederland Anna Rune zijn erbij.

Le Grand Day of the Art

deBeschaving is officieel side event van de Grand Départ. Daarom staan de Botanische Tuinen dit jaar in het teken van het ultieme parcours, waarin etappestations je op weg helpen naar de ultieme festivalbelevenis. ‘Le Grand Day of the Art’ is een creatieve knipoog naar het wielerspektakel ‘Le Grand Départ’ dat een week na het festival van start gaat. Het festivalterrein wordt voor de gelegenheid omgebouwd tot een parcours waarin studenten, theatermakers en andere creatieven speciaal voor het festival etappestations bouwen op bijzondere plekken langs de route door de tuin. Onderweg komen wielersport en pianomuziek van Franz Liszt samen bij de Tour de Franz, ontmoet je andere bezoekers op het geheime eiland, test je het fietspad van de toekomst met een Oculus Rift bril, word je door robots toegejuicht, stuit je op vreemde blaastesten en doping doctors, word je achtervolgd door robot-slangen, componeer je al fietsend muziek, word je opgesloten in een escaperoom, overwin je al wiel-rennend hindernissen en ontdek je magische werelden.

Deze winactie is inmiddels afgelopen. De winnaars hebben bericht ontvangen.

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.