WIN: Porta Bohemica, het nieuwe album van Trixie Whitley

Haar debuutalbum ‘Fourth Corner’ was een enorm succes, dat binnen een week goud werd. Nu is Trixie Whitley terug met haar tweede album genaamd ‘Porta Bohemica’. Deze week vertelt ze in VIVA alles over haar nieuwe album, waarvan wij vijf exemplaren weg mogen geven!

Trixie Whitley is de dochter van de overleden Chris Whitley, bekend blueszanger en gitarist. Als klein meisje tourde zij al met hem mee. Begin 2013 bracht zij haar debuutalbum ‘Fourth Corner’ uit en op 23 oktober verscheen haar tweede album ‘Porta Bohemica’. De titel van het album is niet zomaar gekozen, vertelt Trixie in VIVA. Er zit een verhaal achter. “Porta Bohemica is een oude treinlijn tussen Hamburg en Praag,” zegt Trixie. “Ik zag ooit een bord staan en ik vond de woorden zo intrigerend: dat moet wel een mooie bestemming zijn. Maar uiteindelijk is de titel ook een metafoor geworden. Het opnemen van het album zelf was echt een reis, één waarbij ik niet goed wist waar ik uit zou komen.”

Wil jij kans maken op ‘Porta Bohemica’? Vul het winformulier in en maak kans om het product van Trixie’s reis met eigen oren te beluisteren!

Het hele interview met Trixie Whitley lees je in VIVA 45, deze kun je hier online bestellen.

Beeld: Alex Vanhee