WIN: Een work-out met Fajah Lourens

fajah winactie

Fajah Lourens is terug! En dat kon ook niet anders, want haar eerste boek schoot zo hard naar de top van de bestsellerlijst dat een vervolg een logische keuze was. Exclusief in VIVA krijg je deze week alvast drie recepten uit ‘Killerbody 2’. En da’s nog niet alles. Want we mogen ook nog eens tien mensen blij maken met een work-out van – jawel – Fajah zelf!

Fajah over jojoën vs. obsessief lijnen

“Vroeger was ik altijd maar aan het jojoën. De ene periode volgde ik allerlei crashdiëten, om me vervolgens weer vol te stoppen met koekjes en chocola. Ik was niet heel dik, maar had wel veel last van cellulite en vaak een opgezette buik door alle slechte voeding. Mensen verwachten nu dat mijn lijf er altijd perfect uitziet, wat echt niet zo is. Op dit moment ben ik drie kilo zwaarder, omdat ik te druk ben om mijn eten vooraf voor te bereiden en dan sneller naar koolhydraten grijp. Maar ik weet ook dat als ik drie weken oplet, het allemaal weer strak is. Eén keer was ik er bijna, bij het perfecte lichaam. Ik had eigenlijk nog even door moeten zetten. Maar in die periode was ik echt te streng voor mezelf. Zo obsessief wil ik er niet meer mee bezig zijn. Als ik één dingetje verkeerd at, ging ik ’s avonds nog door de buurt hardlopen en keihard sprinten. En als ik een dag niet trainde, voelde ik me doodongelukkig. Voorheen had ik issues omdat mijn benen niet heel erg dun zijn, maar ik heb dat inmiddels geaccepteerd. Dat is ook wat ik andere vrouwen wil meegeven: zorg dat je doelen een beetje realistisch blijven en ga niet proberen je lichaam te veranderen in iets wat jouw bouw niet is.”

Fajah over motivatie

“Iedereen kan een killerbody krijgen. Alles wat je wilt, kun je bereiken. Alleen moet je soms net iets dieper gaan. Ik heb ook geen modellenbouw en wat meer vet op mijn bovenbenen. Zo heeft iedereen wel wat. Als je thuis op de bank blijft zitten, gebeurt er sowieso niets. Sporten is geen kwestie van tijd, maar van prioriteit. Ik sta om half zeven op, zodat ik van zeven tot acht kan sporten en om negen uur op kantoor kan zijn. Mensen zeggen soms: ‘Als ik geen baan had, zou ik ook zo’n lichaam hebben.’ Maar die weten niet half hoe druk ik het heb. Mykillerbodymotivation is een heel bedrijf geworden, het is geen hobby.”

Fajah over de ideale man

“Hij moet een beetje een wereldreiziger zijn. Volwassen, ook. Het liefst eigenlijk iemand die al kinderen heeft. Ik heb er twee en wil er zelf geen meer. Een man zonder kinderwens vind ik te riskant: straks wil hij ze ineens toch, of kan hij niet met ze omgaan. Verder wil ik het liefst iemand die niet in de showbizz werkt, want twee sterren in één huis werkt niet, heb ik gemerkt. Ook geen dj of muzikant dus, liever iemand die iets zakelijks doet, dan kan hij me nog wat leren. Verder moet hij er ook nog een beetje goed uitzien, romantisch zijn… jeetje, ik heb wel een waslijst.”

Winnen: 10x een killerbody work-out met Fajah

De zomer is nog ver weg. Maar met dat strakke lichaam kun je niet vroeg genoeg beginnen, toch? Daarom geeft Fajah exclusief voor VIVA tien plekken weg voor haar killerbody work-out challenge. Dit is je kans om te trainen met de maestra zelf. Vul het winformulier hieronder in en wie weet sta jij binnenkort te zweten met Fajah.

Deze winactie is verlopen je kunt niet meer meedoen. De winnaars hebben persoonlijk bericht gehad.

Zie ook: