And the winners are...

VIVA400 biedt ieder jaar een uniek podium aan 400 succesvolle vrouwen. Voor de dertiende keer geven we erkenning aan succesvolle vrouwen en hopen hierdoor alle vrouwen van Nederland te inspireren met 400 rolmodellen. Hiervoor hebben vrouwen zichzelf, of iemand anders genomineerd in de categorieën Business & creatie, Zorg & onderwijs, Tech & innovatie en Sport & spirit.

Waar we voorgaande jaren in een grote zaal een enorm feest konden maken van de uitreiking, werden de winnaars dit jaar opgebeld - passend bij de tijd waarin we nu leven - door hoofdredacteur Debby Gerritsen en Géza Weisz. Bekijk hieronder de winnaars per categorie én de video waarin we hen verrasten.

Bekijk hier de bekendmaking van de VIVA400-awards!

Categorie: Zorg & onderwijs

Winnares: Aniek Crombach - SEH-arts

SEH-arts Aniek wil graag de mensen helpen die dit het meest nodig hebben. Daarom werkt ze momenteel op humanitair gebied voor Artsen zonder Grenzen. Op haar blog, Dr. Rugby, deelt ze haar visie op de wereld en haar ervaringen als arts. (fotocredit: Alexandre Allard)
Feride Tosun

Categorie: Business & creatie

Winnares: Feride Tosun - Advocaat

Feride werd op haar vierentwintigste beëdigd als advocaat en sindsdien heeft ze als strafrechtadvocaat honderden zaken behandeld. Van spraakmakende megazaken tot eenvoudige strafzaken. Feride heeft een bovengemiddeld hoog vrijspraakpercentage en wordt in zowel 2016 en 2017 gekozen tot een van de beste strafrechtadvocaten van dat jaar. Vorig jaar startte ze haar eigen advocatenkantoor, Tosun advocatuur. Feride was daarnaast te zien in de Net5-realityserie Misdaad Advocaten. (fotocredit: Annebel Eppinga)
Lieke Hester

Categorie: Sport & spirit

Winnares: Lieke Hester - Hoofdagent

Lieke Hester is hoofdagent bij de politie in het centrum van Amsterdam. Ze was te zien in het programma Bureau Burgwallen en ze spreekt zich actief uit tegen geweld tegen hulpverleners. Daarnaast heeft Lieke haar eigen blog, Lieke schrijft, waarop ze regelmatig schrijft over situaties die ze als agent meemaakt.
Dounia Maakor

Categorie: Tech & innovatie

Winnares: Dounia Maakor - Corporate recruiter

Dounia strijdt tegen arbeidsmarktdiscriminatie en schreef een veelgeprezen e-book over de manier waarop kunstmatige intelligentie dit kan bestrijden. Dounia wil graag meer bewustwording creëren als het gaat om vooroordelen en discriminatie op de arbeidsmarkt. Ze werkt daarnaast als corporate IT recruiter en employer branding specialist en is daarnaast bezig met het opzetten van haar eigen onderneming.
Anki Willemsen

Categorie: Publieksprijs

Winnares: Anki Willemsen - Voedingscoach

Anki is voedingscoach en ontwikkelaar van de unieke en eenvoudige Lazyfitgirl methode die inmiddels al duizenden vrouwen helpt om voedzamer te eten, een gezonde relatie met hun lichaam te ontwikkelen en de juiste mindset te krijgen. Het draait bij Anki niet om diëten, maar om het omarmen van een andere levensstijl. Dit doet ze door middel van eetswitchen; voor alles wat je eet, zoeken naar een voedzamer alternatief. Hierover schreef ze ook een populair e-book.